Financijski aspekti upravljanja EU projektima

WEBINAR: KORAK PO KORAK DO RAZVOJA STRATEŠKIH DOKUMENATA

Učilište EU PROJEKTI za vas otvara projektnu kliniku!  Vodeća konzultantica za EU fondove u Hrvaskoj, Ariana Vela, pripremila je za vas 10 kratkih webinara. Saznajte sve o EU projektima i strateškom planiranju iz svog doma!

 

Datum: 28.4.2020.
Sat: 17:00 – 19:00 sati


—-

SADRŽAJ:

 • Važnost strateških dokumenata u provedbi projekata
 • Ključni dionici u razvoju strateških dokumenata
 • Sadržaj strateških dokumenata i razdoblje na koje se usvajaju 
 • Metodologija izrade strateških dokumenata
 • Studije slučaja: primjeri dobro i loše pripremljenih strateških dokumenta

Strateški dokumenti temelj su za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije. Ukoliko pojedino područje nije definirano u strateškom dokumentu kao prioritetno, onda i sam projekt kojim se pridonosi razvoju tog prioritetnog područja neće biti prihvatljiv za sufinanciranje sredstvima Europske unije. Strateški dokumenti nisu samo temelj za financiranje projekata EU sredstvima, oni zadaju smjer razvoja grada / općine / županije / države u višegodišnjem razvoju. Definiraju se trenutačni problemi koji postoje, prioritetna područja u koja je potrebno ulagati te se određuju ciljevi i mjere s kojima će se to postići u zadanom vremenskom okviru.

Financijska perspektiva od 2014. do 2020. pokazala nam je da loše pripremljeni strateški dokumenti mogu biti velika zapreka u razvoju lokalne sredine, a primjeri se najviše vide u nerazvijenim ruralnim sredinama koje nisu omogućile korištenje bespovratnih sredstva za provedbu projekata iz Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. povezanih s razvojem javne infrastructure.

Na ovom webinaru naši konzultanti objasnit će vam koji se koraci moraju poduzeti za razvoj strateškog dokumenata s naglaskom na definiranje aktivnosti i vremenskog okvira potrebnog za izradu strateških dokumenata. Prošao je prvi kvartal 2020. godine, a nova financijska perspektiva je sve bliže, zbog toga je odgovornost ključnih osoba svake jedinice lokalne (regionalne) samouprave započeti pravovremenu izradu dokumenata i kroz ovaj strateški process omogućiti razvoj pojedinog područja.

Pridružite nam se na webinaru koji će se održati 28. travnja 2020. godine i saznajte sve odgovore koji vas zanimaju od stručnjaka koji su sudjelovali na izradi velikog broja strateških dokumenata uključujući i prvu hrvatsku nacionalnu strategiju.

TKO SMO MI?

Učilište EU PROJEKTI – Ustanova za obrazovanje odraslih prva je i jedina obrazovna ustanova na području regije koja se bavi edukacijom u polju fondova EU-a, projektnog menadžmenta, javne nabave i strateškog planiranja. Rad UEP-a utemeljen je na gotovo dvadesetogodišnjoj praksi stručnjaka koji svakodnevno pomažu u upravljanju najvećim infrastrukturnim projektima u državi.

Posebne dobrobiti educiranja na UEP-u:

 • Učenje od stručnjakinja koje su pripremile i provele više od 500 projekata te mentorirale pripremu više od 200 projekata
 • Educirale smo više od 9.500 polaznika iz svih sektora
 • Rad utemeljen na konkretnim primjerima iz prakse i studijama slučaja
 • Praktične vježbe sastavni su dio svake edukacije, kao i odgovori na konkretna pitanja polaznika
 • UEP je u vlasništvu jedne od najuspješnijih konzultantskih tvrtki u području fondova EU-a i javne nabave, AVELANT d.o.o. za poslovno i strateško planiranje, s portfeljem projekata u vrijednosti većoj od 5 milijardi eura
 • AVELANT je uključen u izradu Nacionalne razvojne strategije Hrvatska 2030 u segmentu pripreme baze velikih projekata za financijsko razdoblje 2021. – 2027.
 • Osnovali smo prvi hrvatski portal o fondovima EU-a eu-projekti.info 2012. godine te napisali prvu knjgu o pripremi i provedbi EU projekata “Menadžment ESI fondova


KOME JE WEBINAR NAMIJENJEN?

Širokoj populaciji građana i stručnjaka koji žele naučiti pripremati i provoditi projekte financirane iz fondova EU, konzultantima i osobama koje žele steći konkretna i praktična znanja, a osobito:

 • Jedinicama lokalne i regionalne samouprave
 • Tijelima državne i javne uprave
 • Poslovnom sektoru
 • Poduzetničkim potpornim institucijama
 • Konzultantima početnicima
 • Udrugama i njihovim zaposlenicima koji rade na projektima
 • Početnicima bez iskustva


CIJENA I NAČIN PLAĆANJA

Kotizacija za sudjelovanje jedne osobe jest 300,00 kn po osobi plativo po predračunu. Učilište EU PROJEKTI nije u sustavu PDV-a, stoga je cijena konačna!

U cijenu je uključeno:

 • Održavanje webinara
 • Stručno individualno savjetovanje tijekom programa
 • Nastavni materijali u elektronskoj formi
 • Praktične vježbe i primjeri iz prakse (ovisno o pojedinom webinaru)
 • Dodatni materijali u elektroničkoj formi
 • 15% popusta na sljedeće edukacije Učilišta


KAKO SE PRIJAVITI?

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi ovdje. Nakon primljenog predračuna potrebno je uplatiti iznos kotizacije na račun broj: HR5223400091110691294 kod PBZ d.d. uz oznaku plaćanja “Za edukaciju” i poziv na broj predračuna.


METODOLOGIJA VOĐENJA ONLINE NASTAVE

Učilište EU PROJEKTI koristi Zoom platformu za održavanje online edukacije. Ova platforma osigurava vrlo kvalitetan video i audio prijenos, lako joj se pristupa i zahtijeva minimalno poznavanje internet tehnologije za korištenje.

Tehnički preduvjeti koje polaznici trebaju osigurati

Nije potrebno imati nikakvih tehničkih znanja kako biste pristupili webinarima. Sve što je potrebno su računalo, laptop, tablet ili pametni telefon te veza na internet. Odabrani uređaj treba imati ugrađene zvučnike ili nas možete pratiti putem audio slušalica koje ćete umetnuti u vaš odabrani uređaj.

Po primitku uplate za webinar, elektroničkom poštom ćemo Vam dostaviti poveznicu za pristupanje webinaru. Klikom na dostavljenu poveznicu pristupate registraciji za webinar, koju kada ispunite ulazite u virtualnu sobu za sastanke u kojoj se edukacija održava.

Želja nam je da Vaše iskustvo s online usavršavanjem bude što kvalitetnije, pa smo pripremili nekoliko uputa za sudjelovanje:

1. Molimo Vas da 15-ak minuta prije održavanja online edukacije kliknete na dostavljenu poveznicu. Klikom na poveznicu otvara se obrazac registracije koji je ekvivalent potpisne liste koju biste ispunili kod sudjelovanja na edukacijama u prostoru Učilišta. Nakon što ispunite i pošaljete registracijski obrazac, aplikacija Vas pušta u virtualnu sobu za sastanke u kojoj se odvija edukacija. Moguće da ćete morati pričekati nekoliko sekundi do uključenja.

2. Webinari se snimaju, stoga Vas molimo da kada se priključite webinaru, svoje sudjelovanje potvrdite unosom svog imena i prezimena u Zoom chat. Npr. “Petar Perić se uključuje u webinar.” Isto tako, prije nego napustite webinar, molimo da se odjavite na isti način. Npr. “Petar Perić se odjavljuje.”

Chat se otvara tako da pomaknete miš preko ekrana aplikacije, čime se otvara izbornik s alatima u dnu ekrana. Kliknite na Chat i na desnoj strani će se otvoriti bijelo polje u dnu kojega je traka u koju možete upisati svoje pitanje ili poruku. Molimo da obratite pažnju na to da je sve što upišete u Chat vidljivo svim sudionicima webinara i predavačici.

3. Sudionici na webinaru nemaju mogućnost verbalno komunicirati s predavačicom, no molimo Vas da sva pitanja koja imate upišete u Zoom chat. Pri kraju webinara, predavačica će odabrati nekoliko pitanja na koja će odgovoriti uživo.

4. Među alatima koji su Vam na raspolaganju kod sudjelovanja na webinaru je i ocjenjivanje. Izuzetno bismo cijenili ako biste nam tijekom webinara, koristeći “palac gore” ili “palac dolje”, dali do znanja kakvo je bilo Vaše iskustvo sa webinarom. Također, svaki feedback elektroničkom poštom će biti izuzetno dobrodošao.

Detaljne upute za sudjelovanje na online nastavi Učilišta EU PROJEKTI možete naći ovdje. Ukoliko budete imali pitanja vezanih uz tehničke aspekte sudjelovanja na online programima usavršavanja, kontaktirajte nas bez ustručavanja elektroničkom poštom na info uep.hr ili telefonom na +385 1 553 4878.

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se