single-image

VITOMIR VELA NOVI JE RAVNATELJ UČILIŠTA EU PROJEKTI

U utorak, 20. srpnja 2020. godine, održana je 13. sjednica Upravnog vijeća Učilišta EU PROJEKTI, na kojoj je za novog ravnatelja Učilišta, na mandat od četiri godine, izabran Vitomir Vela.

Vela će na tom mjestu zamijeniti Matiju Grofelnika, koji je na čelu Učilišta EU PROJEKTI bio protekle četiri godine. Stručnjak je za pripremu i provedbu EU projekata, a na Učilištu EU PROJEKTI predaje od 2016. godine. Osim na Učilištu, Vela predaje i na seminarima koji se organiziraju na temu fondova EU. U 2019. obnašao je i funkciju predsjednika Upravnog vijeća Učilišta EU PROJEKTI.

“Zahvaljujem se dosadašnjem ravnatelju Matiji Grofelniku na uspješnom radu”, kazao je Vela nakon izbora za novog ravnatelja Učilišta EU PROJEKTI.

Učilište EU PROJEKTI dobiva novog ravnatelja u trenutku kada se očekuje još intenzivnije korištenje Unijinih fondova u Hrvatskoj. Naime, Hrvatsku je snažno  pogodila recesija izazvana koronakrizom i potresi, od kojih je iza dva jaka – zagrebačkog u ožujku prošle godine i petrinjskog u prosincu, ostala velika šteta na infrastrukturi. Stoga su u Hrvatskoj velika i očekivanja od priljeva novca iz fondova EU. Prvi korak na njihovu povlačenju napravljen je izradom Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), kojeg bi sljedećeg tjedna trebao potvrditi i Bruxelles.

Od recentnijih poslova, Vela je do sada radio na poslovima voditelja prodaje u konzultantskoj tvrtki AVELANT, a prije toga je radio i kao viši savjetnik u odjelu poreznog savjetovanja u konzultantskoj tvrtki Deloitte. Samostalno ili u timu, sudjelovao je u pripremi i provedbi više od 50 projekata financiranih bespovratnim sredstvima EU vrijednim preko 100 milijuna eura, dok je na Učilištu EU PROJEKTI do sada mentorirao više od 100 polaznika.

Vela je rođen 1981. godine u Zagrebu. Nakon završetka X. gimnazije, završio je specijalistički studij međunarodnih odnosa i diplomacije na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld te diplomski sveučilišni studij međunarodnih odnosa i diplomaciju na Sveučilištu Libertas. Završio je i pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičku izobrazbu na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Posjeduje certifikat iz područja javne nabava.

Osim hrvatskog, govori i engleski, talijanski, ruski i njemački jezik. U slobodno vrijeme bavi se trčanjem i svira gitaru.

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se