slider-image

USPJESI NAŠIH POLAZNIKA: Od konkretne i temeljite edukacije do zaposlenja

Potaknuti uspjesima polaznika našega programa “Voditelj pripreme i provedbe EU projekata”, pokrećemo novu rubriku USPJEH NAŠIH POLAZNIKA. U formi kratkog intervjua želimo saznati zašto su se polaznici odlučili upisati naš obrazovni program i kamo ih je to odvelo na njihovom daljnjem profesionalnom putu.

Prvi intervju proveli smo s Leonidom Kifer, stručnom specijalisticom javne uprave, koja je prije manje od mjesec dana završila obrazovni program “Voditelj pripreme i provedbe EU projekata”.

Što Vas je dovelo u Učilište EU PROJEKTI? Zašto ste se odlučili na upisivanje programa “Voditelj pripreme i provedbe EU projekata”?

Leonida: Učilištu EU PROJEKTI me dovela želja za produbljivanjem znanja iz područja EU projekata. Prije samog upisivanja programa “Voditelj pripreme i provedbe EU projekata”, pogledala sam sadržaj programa, reference predavača, raspitala se o iskustvima bivših polaznika i zaključila da mi Učilište EU PROJEKTI jedino može pružiti sve što mi je za budućnost potrebno. Temeljne pojmove projektnog upravljanja sam prethodno stekla kroz različite neformalne edukacije i info radionice u sklopu projekata čija sam bila ciljana skupina kao nezaposlena osoba, no nije bilo kvalitetnog praktičnog rada. Ovdje sam napokon dobila konkretnu i temeljitu edukaciju.

Jesu li znanja koja ste stekli u Učilištu utjecala na Vaš daljnji profesionalni razvoj i napredak?

Leonida: Program “Voditelj pripreme i provedbe EU projekata” mi je nakon četiri godine nezaposlenosti indirektno pomogao da dođem do posla. I to upravo posao “project managera” u organizaciji koja sam oduvijek smatrala liderom u Republici Hrvatskoj u području u kojem djeluje. Meni je program, a posebno poticanje nas polaznika na samostalan rad kroz praksu pisanja vlastitog projektnog prijedloga, pružao priliku života i ostvario mi snove. Za mladu osobu koja je visokoobrazovana osoba, aktivan član zajednice, biti bez posla je jedna od najtežih životnih situacija. Program me indirektno doveo do prilike da svojim radom mogu poboljšavati kvalitetu života drugim osobama.

Na koji način smatrate da projekti financirani iz EU fondova mogu doprinijeti cjelokupnom razvoju Republike Hrvatske?

Leonida: Projekti koji su sufinancirani sredstvima EU mogu pridonijeti razvoju RH i poboljšavanju kvalitete njenih stanovnika ukoliko zaista počnemo naglasak stavljati na održivost tih projekata. Također, svaki projekt mora biti odraz prethodnog dubinskog i stručnog istraživanja na temelju kojeg možemo uočiti srž problema za koje želimo dobiti pozitivne promjene. Najprije moramo početi ulagati u obrazovanje pojedinaca koji će imati znanja i vještine raditi na lokalnim istraživanjima postojećih problema. Tada će projekti prijedlozi biti rezultat stvarnih potreba stanovnika i ispuniti će se glavna svrha svih projekata. Ima puno mogućnosti, mi ih samo moramo početi u većoj mjeri koristiti na najodrživiji način i raditi za svoje lokalne zajednice jer će to pomoći razvoju cijele države.

Koji su Vaši planovi u budućnosti? Imate li neke projekte u planu?

Leonida: Planovi za budućnost su ulagati u nova osobna znanja i razvijanje vještina koje su mi potrebne da ostanem konkurentna na tržištu rada. Želim se stalno usavršavati i razvijati svoj potencijal te svojim radom poticati i pomagati rad društva i cjelini i zajednice iz koje dolazim. Kao volonter već sada sudjelujem u pripremi inovativnog načina obrazovanja mladih u RH u čemu želim nastaviti, imam u planu napisati knjigu i brojne druge aktivnosti. Što se pisanja i provedbe projekata tiče, oni su moj život, kako profesionalno tako i privatno i oni su osnova za sva moja buduća djelovanja.

 

Saznaj više o programu “Voditelj pripreme i provedbe EU projekata“!

 

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se