slider-image

DRŽAVNE POTPORE I EUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI

7. ožujka 2019. godine
Poslovni centar Almeria, Ulica grada Vukovara 284, zgrada D, 3. kat
Od 9:30 do 16:45 h

ŠTO JE CILJ?

Doprinijeti uspostavi učinkovitog sustava državnih potpora u Republici Hrvatskoj kroz jačanje administrativnih kapaciteta i znanja u području primjene pravila o državnim potporama. Stručnost i educiranost djelatnika u pojedinim tijelima državne i javne uprave, kao i svih primatelja i davatelja potpora preduvjet je pravilnog funkcioniranja sustava.

SADRŽAJ

Polaznici će se upoznati s europskim i nacionalnim zakonodavnim okvirom korištenja državnih potpora, s definicijama, instrumentima za korištenje državnih potpora, s potporama malih vrijednosti (tzv. de minimis potpore), obvezama primatelja potpora s posebnim naglaskom na obvezu povrata u slučaju nezakonitih i/ili nedopuštenih potpora, te s praksom Europskog suda i Europske komisije po pitanju državnih potpora.

TKO SU PREDAVAČI?

ARIANA VELA je jedna od vodećih hrvatskih konzultantica za EU fondove, strateško planiranje, pripremu i provedbu projekata. Kroz više od 16 godina iskustva uspješno je provela preko 250 projekata s vrijednošću portfelja od 1,8 milijardi eura te mentorirala izradu više od 200 projekata. U svojoj je karijeri radila s predstavnicima javnog, poslovnog i civilnog sektora, a specijalizirala se za velike infrastrukturne projekte, rješavanje kompleksnih problema u provedbi projekata u segmentu građevinskih radova, nadzora i praćenja dinamičkih i financijskih planova, strateško pozicioniranje i planiranje projekata u odnosu na opcije financiranja, financijsko upravljanje projektima i novčani tok projekata, javnu nabavu, kao i rješavanje nepravilnosti i izbjegavanje financijskih korekcija. Osnivačica je prvog hrvatskog portala o EU fondovima (eu-projekti.info) i vlasnica prvog hrvatskog učilišta o fondovima EU – Učilišta EU PROJEKTI. Bila je jedna od ključnih stručnjakinja Hrvatskih cesta u pripremi najvećeg hrvatskog projekta financiranog iz fondova EU – Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom te je imenovana voditeljicom EU financiranja projekta.

NIKŠA ANTICA posjeduje 14-ogodišnje iskustvo u radu s projektima i investicijama, koje je stekao radeći u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak i u Privrednoj banci Zagreb. Karijeru je nastavio unutar stručnih službi Grada Karlovca, a od 2017. godine je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Specijalizirao je područje pravnog okvira Europske unije s naglaskom na temi državnih potpora o kojima redovito poučava na Učilištu EU PROJEKTI te priprema stručne članke i publikacije na navedenu temu.

TRAJANJE

Program traje 8 sati, a izvodi se tijekom jednog radnog dana.

CIJENA I NAČIN PLAĆANJA

Kotizacija za sudjelovanje jedne osobe u programu jest 1.380,00 kuna po osobi plativo temeljem predračuna izdanog od strane Učilišta EU PROJEKTI. Učilište EU PROJEKTI nije u sustavu PDV-a, stoga je cijena konačna! Za više polaznika iz iste organizacije odobravamo 15% popusta! U cijenu su uključeni:

– održavanje programa
– stručno individualno savjetovanje tijekom programa
– nastavni materijali u ispisanoj i elektronskoj formi
– praktične vježbe i primjeri iz prakse
– publikacija o ESI fondovima
– publikacija o programima EU
– potvrda o sudjelovanju
– ručak u pauzi
– 15% popusta na sljedeće edukacije Učilišta

KAKO SE PRIJAVITI?

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu i poslati ju na e-mail adresu: info@uep.hr. Nakon primljenog predračuna potrebno je uplatiti iznos kotizacije na račun broj: HR5223400091110691294 kod PBZ d.d. uz oznaku plaćanja “Za edukaciju” i poziv na broj predračuna. Detaljne informacije možete pronaći u sljedećim dokumentima:

Poziv
Raspored
Prijavnica

Veselimo se našem zajedničkom radu!

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se