single-image

USAVRŠAVANJE: 10 NAJČEŠĆIH POGREŠAKA U PRIPREMI I PROVEDBI INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA FINANCIRANIH IZ FONDOVA EU-a I KAKO IH IZBJEĆI

Projekti izgradnje infrastrukture posebno su zahtjevni zbog svoje složenosti, uključenosti velikog broja dionika, mogućnosti odstupanja od terminskih planova, izmjena projektne dokumentacije, složenog međuodnosa većeg broja sekundarnih ugovora i brojnih drugih faktora. Kada financiranje takvih projekata dolazi iz fondova, situacija za investitore dodatno se komplicira i često rezultira velikim brojem nepravilnosti i, posljedično, financijskih korekcija. Zbog toga teret financiranja prelazi na investitora, što ponekad dovodi do nemogućnosti zatvaranja financijske konstrukcije projekta, ali i problema s novčanim tokom projekta.

Sve ove probleme moguće je izbjeći! Sudjelujte u ovom usavršavanju iz udobnosti svog doma!

Datum: 5. svibnja 2020.

Trajanje: 9:00 – 16:00 sati

Format: Usavršavanje u javnoj nabavi

Bodovi: DA – 8 bodova za obnovu certifikata javne nabave

ZAŠTO JE OVO USAVRŠAVANJE VAŽNO?
Projekti izgradnje infrastrukture posebno su zahtjevni zbog svoje složenosti, uključenosti velikog broja dionika, mogućnosti odstupanja od terminskih planova, izmjena projektne dokumentacije, složenog međuodnosa većeg broja sekundarnih ugovora i brojnih drugih faktora. Kada financiranje takvih projekata dolazi iz fondova , situacija za investitore dodatno se komplicira i često rezultira velikim brojem nepravilnosti i, posljedično, financijskih korekcija. Zbog toga teret financiranja prelazi na investitora, što ponekad dovodi do nemogućnosti zatvaranja financijske konstrukcije projekta, ali i problema s novčanim tokom projekta. iako je takve probleme bilo moguće izbjeći.
Sve ove probleme moguće je izbjeći! Usavršavanje služi podizanju kapaciteta polaznika u području razumijevanja pravila provedbe velikih infrastrukturnih projekata financiranih iz EU fondova te daje praktične primjere problema temeljenih na brojnim studijama slučaja i načine kako te probleme i rizike izbjeći ili ih riješiti ukoliko se ipak pojave.

SADRŽAJ
Usavršavanje prikazuje 10 najčešćih pogrešaka koje čine investitori u pripremi i provedbi infrastrukturnih projekata (mahom financiranih iz fondova EU-a) te načine izbjegavanja ili rješavanja navedenih problema. Problemi su rezultat višegodišnjeg iskustva u pripremi i provedbi infrastrukturnih projekata financiranih iz fondova EU-a te studija slučaja konkretnih projekata iz prakse u vrijednosti milijardu eura. Polaznici će posebno naučiti:
koji je relevantni pravni okvir i hijerarhija dokumenata u projektu te zašto je to važno za provedbu;
10 najčešćih pogrešaka (studije slučaja) i rješenja;
tips&trics o tome kako izbjeći pogreške i rizike te kako ih riješiti; te
kako riješiti konkretne probleme u projektima koje provode (pitanja & odgovori tijekom webinara) i izbjeći nepravilnosti i financijske korekcije.

TKO JE PREDAVAČICA?
ARIANA VELA je jedna od vodećih hrvatskih konzultantica za EU fondove, strateško planiranje, pripremu i provedbu projekata. Kroz više od 17 godina iskustva uspješno je provela preko 500 projekata s vrijednošću portfelja od 5 milijardi eura te mentorirala izradu više od 200 projekata. U svojoj je karijeri radila s predstavnicima javnog, poslovnog i civilnog sektora, a specijalizirala se za velike infrastrukturne projekte, rješavanje kompleksnih problema u provedbi projekata u segmentu građevinskih radova, nadzora i praćenja dinamičkih i financijskih planova, strateško pozicioniranje i planiranje projekata u odnosu na opcije financiranja, financijsko upravljanje projektima i novčani tok projekata, javnu nabavu, kao i rješavanje nepravilnosti i izbjegavanje financijskih korekcija. Osnivačica je prvog hrvatskog portala o EU fondovima (eu-projekti.info), vlasnica prvog hrvatskog učilišta o fondovima EU – Učilišta EU PROJEKTI te je napisala prvu knjigu o pripremi i provedbi projekata financiranih iz Europskih stukturnih i investicijskih fondova „Menadžment ESI fondova“ u izdanju Školske knjige. Jedna je od ključnih stručnjakinja Hrvatskih cesta u pripremi najvećeg hrvatskog projekta financiranog iz fondova EU – Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom te je imenovana voditeljicom EU financiranja projekta.

TRAJANJE I METODA ODRŽAVANJA
Usavršavanje traje 8 školskih sati i provodi se u formatu webinara. Metoda održavanja uključuje:

 • Predavanje
 • Prezentacijske materijale koji se dostavljaju polaznicima
 • Studije slučaja
 • Praktične vježbe temeljene na studijama slučaja
 • Rasprave
 • Pitanja i odgovore o konkretnim projektima koje polaznici provode u praksi

Učilište EU PROJEKTI koristi Zoom platformu kojoj polaznici jednostavno pristupaju bez potrebe za preuzimanjem aplikacije na svoja računala. Detaljne upute o tome kako sudjelovati na webinarima Učilišta EU PROJEKTI možete naći ovdje.

ZAŠTO IZABRATI UEP?
Učilište EU PROJKTI – Usatnova za obrazovanje odraslih prva je i jedina obrazovna ustanova na području regije koja se bavi edukacijom u poju fondova EU-a, projektnog menadžmenta, javne nabave i strateškog planiranja. Rad UEP-a utemeljen je na gotovo dvadesetogodišnjoj praksi stručnjaka koji ove poslove rade svakodnevno.

Posebne dobrobiti educiranja na UEP-u:

 • Učenje od stručnjakinja koje su pripremile i provele više od 500 projekata te mentorirale pripremu više od 200 projekata
 • Educirale smo više od 9.500 polaznika iz svih sektora
 • Rad utemeljen na konkretnim primjerima iz prakse i studijama slučaja
 • Praktične vježbe sastavni su dio svake edukacije, kao i odgovori na konkretna pitanja polaznika
 • UEP je u vlasništvu jedne od najuspješnijih konzultantskih tvrtki u području fondova EU-a i javne nabave (AVELANT d.o.o.) s portfeljem projekata u vrijednosti većoj od 5 milijardi eura
 • AVELANT je uključen u izradu Nacionalne razvojne strategije Hrvatska 2030 u segmentu pripreme baze velikih projekata za financijsko razdoblje 2021. – 2027.
 • Osnovali smo prvi hrvatski portal o fondovima EU-a (eu-projekti.info) 2012. godine.

 

CIJENA I NAČIN PLAĆANJA
Kotizacija za sudjelovanje jedne osobe u programu jest 1.380,00 kn po osobi plativo po predračunu. Učilište EU PROJEKTI nije u sustavu PDV-a, stoga je cijena konačna! Za više polaznika iz iste organizacije te za naše prethodne polaznike odobravamo 15% popusta!

U cijenu su uključeni:

 • Održavanje webinara (usavršavanja)
 • 8 bodova za obnovu certifikata javne nabave
 • Stručno individualno savjetovanje tijekom programa
 • Nastavni materijali u elektronskoj formi
 • Praktične vježbe i primjeri iz prakse (studije slučaja)
 • Dodatni materijali u elektroničkoj formi
 • Potvrda o sudjelovanju
 • 15% popusta na sljedeće edukacije Učilišta

 

KAKO SE PRIJAVITI?
Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu i poslati ju na e-mail adresu: info@uep.hr. Nakon primljenog predračuna potrebno je uplatiti iznos kotizacije na račun broj: HR5223400091110691294 kod PBZ d.d. uz oznaku plaćanja “Za edukaciju” i poziv na broj predračuna.

Detaljne informacije možete pronaći u sljedećim dokumentima:
Raspored rada
Prijavnica

Veselimo se našem zajedničkom radu!

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se