Priprema EU projekata

[ODGOĐENO]SPECIJALISTIČKI PROGRAM IZOBRAZBE U PODRUČJU JAVNE NABAVE

Pridružite nam se od 9. studenog do 13. studenog 2020. u Poslovnom centru Almeria

ODGOĐENO!

Poštovani/e, zbog nepovoljne epidemiološke situacije odgađamo Specijalistički program izobrazbe u području javne nabave. Novi termin Specijalističkog programa izobrazbe u području javne nabave objavit ćemo na našim stranicama čim se za to stvore povoljni epidemiološki uvjeti.


Upišite program izobrazbe još danas, jer broj mjesta je ograničen!

 

PRIJAVITE SE

Jeste li znali da…

 • Je udio ukupne vrijednosti javne nabave bez PDV-a u BDP-u Hrvatske čak 13,41%?
 • Su specijalisti u području javne nabave su izuzetno traženi na tržištu rada?
 • Javni naručitelji nemaju dostatne ljudske resurse za provedbu postupaka javne nabave?ž
 • Se regulativom o javnoj nabavi štite javna sredstva i sloboda tržišnog natjecanja?
  Su nepravilnosti u postupcima javne nabave glavni razlog gubitka sredstava iz EU fondova?

 

Sve ovo su razlozi za upis Specijalističkog programa izobrazbe u području javne nabave u prvom regionalnom učilištu specijaliziranom za edukaciju o fondovima EU i projektnom menadžmentu koje je do sada obrazovalo preko 9.500 osoba iz svih sektora!

Što je cilj programa?

Cilj izobrazbe u području javne nabave je stjecanje znanja, vještina i sposobnosti raznih dionika uključenih u sustav javne nabave, kako bi razumjeli i u praksi primijenili postupke javne nabave temeljem Zakona o javnoj nabavi (NN 120/2016). Sudjelovanjem u ovom programu, polaznici stječu preduvjete za dobivanje certifikata u području javne nabave.

Učilište EU PROJEKTI je nositelj ovlaštenja za program izobrazbe u području javne nabave po rješenju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta od 7. veljače 2018. godine, KLASA: UP/I-406-01/15-01/04, URBROJ: 526-06-02-02-02/1-18-6. Ovlaštenje je izdano po drugi put, na rok od tri godine.

Specijalistički program izobrazbe u području javne nabave sastoji se od dva dijela:

1. Program izobrazbe u području javne nabave (provodi se pri Učilištu EU PROJEKTI)
2. Pisani ispit (provodi se pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta)

Koliko traje program?

50 sati (30 sati predavanja i 20 sati vježbi) od 9. studenog do 13. studenog 2020. godine.

Kako se izvodi program?

Program se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, a uključuje 30 sati predavanja i 20 sati vježbi na kojima se svladava zakonodavni i institucionalni okvir sustava javne nabave u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji, planiranje u sustavu javne nabave, odabir te provedba postupka javne nabave. U 50 sati predavanja i vježbi uključen je niz individualnih i skupnih konzultacija koje omogućuju individualni rad s korisnicima na specifičnim praktičnim pitanjima uz vodstvo vrhunskih trenera u području javne nabave.

Tko smo mi?

Učilište EU PROJEKTI – Ustanova za obrazovanje odraslih (skraćeno: UEP) prvo je hrvatsko učilište specijalizirano za edukaciju o fondovima EU i projektnom menadžmentu. Vlasnik UEP-a je AVELANT d.o.o. za poslovno i strateško savjetovanje, tvrtka jedne od najpoznatijih hrvatskih konzultantica za fondove EU, gđe Ariane Vela s portfoliom projekata većim od 5 milijardi eura i s više od 9.500 educiranih polaznika edukacija iz svih sektora.

Učit ćete od vrhunskih stručnjaka za javnu nabavu: gđe. Katarine Depope Radman, gosp. Anđelka Rukelj te gđe. Ariane Vela.

 • Gđa. Depope Radman se vodi u registru trenera javne nabave pri Ministarstvu gospodarstva, te posjeduje važeći certifikat iz područja javne nabave. Ima status nacionalnog trenera u sustavu javne nabave, a kao nacionalni stručnjak za javnu nabavu radila je i u The Council of Europe Development Bank (CEB).
 • Gosp. Anđelko Rukelj, dipl.iur., je ovlašteni trener u sustavu javne nabave, vrhunski stručnjak za javnu nabavu, zamjenik je predsjednika Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM). Stručna znanja je stekao kao specijalist javne nabave u više stotina provedenih postupaka javne nabave. Kao trener u sustavu javne nabave održao je brojna predavanja na temu javne nabave, na kojima je tumačio rješenja i praksu Državne komisije te je napisao nekoliko stručnih radova na temu pravne zaštite u sustavu javne nabave. Idejni je začetnik udruge specijalista javne nabave..
 • Gđa. Ariana Vela je jedna od vodećih hrvatskih konzultantica za EU fondove, strateško planiranje, pripremu i provedbu projekata, s više od 17 godina iskustva u uspješnom provođenju preko 250 projekata.

U programu izobrazbe u području javne nabave daje se poseban osvrt na postupke javne nabave u projektima financiranim iz fondova EU.

Kome je edukacija namijenjena?

 • Javnim i sektorskim naručiteljima koji su obveznici javne nabave, te su obvezni u postupcima javne nabave angažirati stručnu osobu – specijalistu za javnu nabavu sa certifikatom
 • Ovlaštenim državnim i internim revizorima
 • Rukovoditeljima koji su odgovorni za sustav javne nabave
 • Gospodarskim subjektima koji sudjeluju u postupcima javne nabave, te
 • Svim zainteresiranim fizičkim osobama i konzultantima koji smatraju da bi sudjelovanje u Programu izobrazbe pomoglo u daljnjoj karijeri.

Cijena i način plaćanja

Upišite program izobrazbe još danas, cijena programa iznosi 3.500,00 kn.

Nova cijena uključuje:

 • Održavanje edukacije i predavanja
 • Ručak u restoranu na svaki dan održavanja izobrazbe
 • Materijale u pisanoj i elektronskoj formi (prezentacije svih dana, Zakon o javnoj nabavi i pravilnici)
 • Materijale za praktične vježbe (vježbe i primjeri ispita)
 • Simulacije ispita i savjete za uspješno polaganje istog
 • Stručno individualno savjetovanje tijekom Programa.

Stručnjaci

gđa. Ariana Vela

Ariana je jedna od vodećih hrvatskih konzultantica za EU fondove, strateško planiranje, pripremu i provedbu projekata. Kroz više od 17 godina iskustva uspješno je provela preko 250 projekata s vrijednošću portfelja od 5 milijardi eura te mentorirala izradu više od 250 projekata. U svojoj je karijeri radila s predstavnicima javnog, poslovnog i civilnog sektora, a specijalizirala se za velike infrastrukturne projekte, rješavanje kompleksnih problema u provedbi projekata u segmentu građevinskih radova, nadzora i praćenja dinamičkih i financijskih planova, strateško pozicioniranje i planiranje projekata u odnosu na opcije financiranja, financijsko upravljanje projektima i novčani tok projekata, javnu nabavu, kao i rješavanje nepravilnosti i izbjegavanje financijskih korekcija. Osnivačica je prvog hrvatskog portala o EU fondovima (eu-projekti.info) i vlasnica prvog hrvatskog učilišta o fondovima EU – Učilišta EU PROJEKTI. Bila je jedna od ključnih stručnjakinja Hrvatskih cesta u pripremi najvećeg hrvatskog projekta financiranog iz fondova EU – Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom te je imenovana voditeljicom EU financiranja projekta.

gosp. Anđelko Rukelj, dipl.iur.

Anđelko Rukelj, dipl. iur., ovlašteni trener u sustavu javne nabave, stručnjak za javnu nabavu, zamjenik je predsjednika Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM). Radio je u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje u PS Varaždin, Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje – Odjel nabave i investicija, na poslovima nabave te gospodarenje nekretninama u vlasništvu HZMO-a, Allianzu Zagreb d.d. gdje je bio direktor službe za opće poslove te DKOM-u kao zamjenik predsjednika Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave. Stručna znanja je stekao kao specijalist javne nabave u više stotina provedenih postupaka javne nabave. Kao trener u sustavu javne nabave održao je brojna predavanja na temu javne nabave, na kojima je tumačio rješenja i praksu Državne komisije te je napisao nekoliko stručnih radova na temu pravne zaštite u sustavu javne nabave. Idejni je začetnik udruge specijalista javne nabave.

gđa. Katarina Depope Radman

Katarina se vodi u registru trenera javne nabave pri Ministarstvu gospodarstva, te posjeduje važeći certifikat iz područja javne nabave. Trenutno je direktorica u vlastitoj konzultantskoj tvrtki koja pruža usluge savjetovanja u području javne nabave i koncesija. U sklopu IPA projekta Training in Public Procurement in the Western Balkans and Turkey (Torino, Italija) stječe status nacionalnog trenera u sustavu javne nabave (Certifikat broj P453099/Procurement Trainer 1, International Training Centre, Torino, Italy). U sklopu navedenog projekta sudjeluje kao predavač u Republici Hrvatskoj u II fazi projekta: Trening trenera u sustavu javne nabave. Na OECD/ SIGMA materijalima radi kao stručni suradnik na usklađivanju materijala za potrebe edukacije specijalista javne nabave sa zakonodavstvom EU (EU Direktiva) i hrvatskog zakonodavstva u organizaciji International Training Centre – International Labour Organisation Torino (ITC-ILO, Italija). Radno iskustvo stekla je radom u lokalnoj samoupravi, te kasnije kao nacionalni stručnjak za javnu nabavu u The Council of Europe Development Bank (CEB). U međuvremenu radi na nekoliko projekata kao stručnjak za javnu nabavu pri Provedbenim tijelima 1 i 2 razine. Ima više od 10 godina praktičnog iskustva u pripremi i provedbi raznovrsnih postupaka javne nabave. Redoviti je predavač na programima usavršavanja iz područja javne nabave.

PRIJAVITE SE

Veselimo se našoj suradnji!

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se