Priprema EU projekata

SPECIJALISTIČKI PROGRAM IZOBRAZBE U PODRUČJU JAVNE NABAVE

Pridružite nam se od 4. do 8. srpnja 2022. godine u Zagrebu


Upišite program izobrazbe još danas, jer broj mjesta je ograničen!

 

PRIJAVITE SE

Jeste li znali da…

 • Je udio ukupne vrijednosti javne nabave bez PDV-a u BDP-u Hrvatske čak 18,99%?
 • Su specijalisti u području javne nabave su izuzetno traženi na tržištu rada?
 • Javni naručitelji nemaju dostatne ljudske resurse za provedbu postupaka javne nabave?
 • Se regulativom o javnoj nabavi štite javna sredstva i sloboda tržišnog natjecanja?
  Su nepravilnosti u postupcima javne nabave glavni razlog gubitka sredstava iz EU fondova?

 

Sve ovo su razlozi za upis Specijalističkog programa izobrazbe u području javne nabave u prvom regionalnom učilištu specijaliziranom za edukaciju o fondovima EU i projektnom menadžmentu koje je do sada obrazovalo preko 11.000 osoba iz svih sektora!

Što je cilj programa?

Cilj izobrazbe u području javne nabave je stjecanje znanja, vještina i sposobnosti raznih dionika uključenih u sustav javne nabave, kako bi razumjeli i u praksi primijenili postupke javne nabave temeljem Zakona o javnoj nabavi (NN 120/2016). Sudjelovanjem u ovom programu, polaznici stječu preduvjete za dobivanje certifikata u području javne nabave.

Učilište EU PROJEKTI je nositelj ovlaštenja za program izobrazbe u području javne nabave po rješenju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja od 2. srpnja 2021. godine, KLASA: UP/I-406-01/15-01/04, URBROJ: 517-08-04-02-03-21-8. Ovlaštenje je izdano po treći put, na rok od tri godine.

Specijalistički program izobrazbe u području javne nabave sastoji se od dva dijela:

1. Program izobrazbe u području javne nabave (provodi se pri Učilištu EU PROJEKTI)
2. Pisani ispit (provodi se pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja)

Koliko traje program?

50 sati (30 sati predavanja i 20 sati vježbi) od 4. do 8. srpnja 2022. godine.

Kako se izvodi program?

Program se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, a uključuje 30 sati predavanja i 20 sati vježbi na kojima se svladava zakonodavni i institucionalni okvir sustava javne nabave u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji, planiranje u sustavu javne nabave, odabir te provedba postupka javne nabave. U 50 sati predavanja i vježbi uključen je niz individualnih i skupnih konzultacija koje omogućuju individualni rad s korisnicima na specifičnim praktičnim pitanjima uz vodstvo vrhunskih trenera u području javne nabave.

Tko smo mi?

Učilište EU PROJEKTI – Ustanova za obrazovanje odraslih (skraćeno: UEP) prvo je hrvatsko učilište specijalizirano za edukaciju o fondovima EU i projektnom menadžmentu. Vlasnik UEP-a je AVELANT d.o.o. za poslovno i strateško savjetovanje, tvrtka jedne od najpoznatijih hrvatskih konzultantica za fondove EU, gđe Ariane Vela s portfoliom projekata većim od 6 milijardi eura i s više od 11.000 educiranih polaznika edukacija iz svih sektora.

Učit ćete od vrhunskih stručnjaka za javnu nabavu: gđe. Katarine Depope Radman, gosp. Anđelka Rukelj, gđe. Ariane Vela, gosp. Nikše Antice, gđe. Irene Slunjski.

 • Gđa. Depope Radman se vodi u registru trenera javne nabave pri Ministarstvu gospodarstva, te posjeduje važeći certifikat iz područja javne nabave. Ima status nacionalnog trenera u sustavu javne nabave, a kao nacionalni stručnjak za javnu nabavu radila je i u The Council of Europe Development Bank (CEB).
 • Gosp. Anđelko Rukelj, dipl.iur., je ovlašteni trener u sustavu javne nabave, vrhunski stručnjak za javnu nabavu, zamjenik je predsjednika Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM). Stručna znanja je stekao kao specijalist javne nabave u više stotina provedenih postupaka javne nabave. Kao trener u sustavu javne nabave održao je brojna predavanja na temu javne nabave, na kojima je tumačio rješenja i praksu Državne komisije te je napisao nekoliko stručnih radova na temu pravne zaštite u sustavu javne nabave. Idejni je začetnik udruge specijalista javne nabave..
 • Gđa. Ariana Vela je jedna od vodećih hrvatskih konzultantica za EU fondove, strateško planiranje, pripremu i provedbu projekata, s više od 17 godina iskustva u uspješnom provođenju preko 250 projekata.
 • Gosp. Nikša Antica posjeduju višegodišnje iskustvo u radu s projektima i investicija, a specijalizirao je područje pravnog okvira Europske unije.
 • Gđa. Irena Slunjski je konzultantica s više od 17 godina iskustva u pripremi i provedbi projekata te više od 300 provedenih projekata u karijeri.

U programu izobrazbe u području javne nabave daje se poseban osvrt na postupke javne nabave u projektima financiranim iz fondova EU.

Kome je edukacija namijenjena?

 • Javnim i sektorskim naručiteljima koji su obveznici javne nabave, te su obvezni u postupcima javne nabave angažirati stručnu osobu – specijalistu za javnu nabavu sa certifikatom
 • Ovlaštenim državnim i internim revizorima
 • Rukovoditeljima koji su odgovorni za sustav javne nabave
 • Gospodarskim subjektima koji sudjeluju u postupcima javne nabave, te
 • Svim zainteresiranim fizičkim osobama i konzultantima koji smatraju da bi sudjelovanje u Programu izobrazbe pomoglo u daljnjoj karijeri.

Cijena i način plaćanja

Upišite program izobrazbe još danas, cijena programa iznosi 3.500,00 kn.

Nova cijena uključuje:

 • Održavanje edukacije i predavanja
 • Ručak u restoranu na svaki dan održavanja izobrazbe
 • Materijale u pisanoj i elektronskoj formi (prezentacije svih dana, Zakon o javnoj nabavi i pravilnici)
 • Materijale za praktične vježbe (vježbe i primjeri ispita)
 • Simulacije ispita i savjete za uspješno polaganje istog
 • Stručno individualno savjetovanje tijekom Programa.

Stručnjaci

gđa. Ariana Vela

Ariana je jedna od vodećih hrvatskih konzultantica za EU fondove, strateško planiranje, pripremu i provedbu projekata. Kroz više od 17 godina iskustva uspješno je provela preko 250 projekata s vrijednošću portfelja od 5 milijardi eura te mentorirala izradu više od 250 projekata. U svojoj je karijeri radila s predstavnicima javnog, poslovnog i civilnog sektora, a specijalizirala se za velike infrastrukturne projekte, rješavanje kompleksnih problema u provedbi projekata u segmentu građevinskih radova, nadzora i praćenja dinamičkih i financijskih planova, strateško pozicioniranje i planiranje projekata u odnosu na opcije financiranja, financijsko upravljanje projektima i novčani tok projekata, javnu nabavu, kao i rješavanje nepravilnosti i izbjegavanje financijskih korekcija. Osnivačica je prvog hrvatskog portala o EU fondovima (eu-projekti.info) i vlasnica prvog hrvatskog učilišta o fondovima EU – Učilišta EU PROJEKTI. Bila je jedna od ključnih stručnjakinja Hrvatskih cesta u pripremi najvećeg hrvatskog projekta financiranog iz fondova EU – Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom te je imenovana voditeljicom EU financiranja projekta.

gosp. Anđelko Rukelj, dipl.iur.

Anđelko Rukelj, dipl. iur., ovlašteni trener u sustavu javne nabave, stručnjak za javnu nabavu, zamjenik je predsjednika Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM). Radio je u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje u PS Varaždin, Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje – Odjel nabave i investicija, na poslovima nabave te gospodarenje nekretninama u vlasništvu HZMO-a, Allianzu Zagreb d.d. gdje je bio direktor službe za opće poslove te DKOM-u kao zamjenik predsjednika Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave. Stručna znanja je stekao kao specijalist javne nabave u više stotina provedenih postupaka javne nabave. Kao trener u sustavu javne nabave održao je brojna predavanja na temu javne nabave, na kojima je tumačio rješenja i praksu Državne komisije te je napisao nekoliko stručnih radova na temu pravne zaštite u sustavu javne nabave. Idejni je začetnik udruge specijalista javne nabave.

gđa. Katarina Depope Radman

Katarina se vodi u registru trenera javne nabave pri Ministarstvu gospodarstva, te posjeduje važeći certifikat iz područja javne nabave. Trenutno je direktorica u vlastitoj konzultantskoj tvrtki koja pruža usluge savjetovanja u području javne nabave i koncesija. U sklopu IPA projekta Training in Public Procurement in the Western Balkans and Turkey (Torino, Italija) stječe status nacionalnog trenera u sustavu javne nabave (Certifikat broj P453099/Procurement Trainer 1, International Training Centre, Torino, Italy). U sklopu navedenog projekta sudjeluje kao predavač u Republici Hrvatskoj u II fazi projekta: Trening trenera u sustavu javne nabave. Na OECD/ SIGMA materijalima radi kao stručni suradnik na usklađivanju materijala za potrebe edukacije specijalista javne nabave sa zakonodavstvom EU (EU Direktiva) i hrvatskog zakonodavstva u organizaciji International Training Centre – International Labour Organisation Torino (ITC-ILO, Italija). Radno iskustvo stekla je radom u lokalnoj samoupravi, te kasnije kao nacionalni stručnjak za javnu nabavu u The Council of Europe Development Bank (CEB). U međuvremenu radi na nekoliko projekata kao stručnjak za javnu nabavu pri Provedbenim tijelima 1 i 2 razine. Ima više od 10 godina praktičnog iskustva u pripremi i provedbi raznovrsnih postupaka javne nabave. Redoviti je predavač na programima usavršavanja iz područja javne nabave.

gosp. Nikša Antica

Nikša posjeduje 14-ogodišnje iskustvo u radu s projektima i investicijama, koje je stekao radeći u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak i u Privrednoj banci Zagreb. Karijeru je nastavio unutar stručnih službi Grada Karlovca, a od 2017. godine je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Specijalizirao je područje pravnog okvira Europske unije s naglaskom na temi državnih potpora o kojima redovito poučava na Učilištu EU PROJEKTI te priprema stručne članke i publikacije na navedenu temu.

gđa. Irena Slunjski

Irena je konzultantica s više od 17 godina iskustva u pripremi i provedbi projekata te više od 300 provedenih projekata u karijeri. Jedna od prvih konzultantica za ove oblike financiranja u državi i šire. Mentorirala je pripremu više od 400 projektnih prijedloga, uključujući i postupke nabave.

PRIJAVITE SE

Veselimo se našoj suradnji!

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se