training-image

O Uep-u

Učilište EU PROJEKTI – Ustanova za obrazovanje odraslih (skraćeno: UEP) prvo je hrvatsko učilište specijalizirano za edukaciju o fondovima EU i projektnom menadžmentu. Vlasnik je UEP-a trgovačko društvo AVELANT d.o.o. za poslovno i strateško savjetovanje, poduzeće jedne od najpoznatijih hrvatskih konzultantica za fondove EU-a gospođe Ariane Vela, s portfolijom projekata većim od 6,3 milijarde eura i s više od 11.700 educiranih polaznika edukacija iz svih sektora.

Gospođa Ariana Vela jedna je od najpriznatijih stručnjakinja za fondove EU-a u Hrvatskoj i regiji. Njezino 17-godišnje iskustvo, odlično poznavanje pravnog, institucionalnog i financijskog okvira u kojem nastaju projekti neprocjenjiv je kapital koji osigurava da UEP radi po najvišim standardima struke.

Savjetnica je i vodi EU financiranje najvećeg projekta u Hrvatskoj (Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom), osmislila je prvi hrvatski portal o fondovima EU-a (eu-projekti.info), u karijeri je pripremila više od 500 projekata, napisala je više od tisuću kolumni i savjetodavnih članaka za medije te je napisala prvu knjigu o pripremi i provedbi projekata u financijskom razdoblju 2014. – 2020. (Menadžment ESI fondova u izdanju Školske knjige).

Specijalizirala se za rješavanje kompleksnih problema u provedbi infrastrukturnih projekata, nepravilnosti u području javne nabave i strateško planiranje, ali s jednakim žarom pristupa savjetovanju klijenata u projektima iz drugih sektora. Jedna je od rijetkih konzultantica koja priprema i provodi projekte u svim operativnim programima i programima Europske unije.

Zašto je UEP drugačiji od drugih?

 • Fondovi EU-a, priprema i provedba projekata i javna nabava naš su core business.
 • Prenosimo znanje iz prve ruke i stvarnih situacija u pripremi i provedbi projekata na terenu.
 • Naše iskustvo proteže se na sve vrste projekata iz različitih sektora kao što su: poduzetništvo, infrastruktura, istraživanje i inovacije, znanost i obrazovanje, poljoprivreda, ribarstvo, socijalna skrb i zdravlje, kulturna baština i zaštita okoliša, vodoopskrba i odvodnja, obnovljivi izvori energije i drugi.
 • Specijalizirani smo za velike infrastrukturne projekte i rješavanje problema u njihovoj provedbi (nas se obično zove da spasimo projekt kad stvari pođu po zlu).
 • Volimo male projekte u kojima dižemo kapacitete svojih klijenata.
 • Jedni smo od rijetkih stručnjaka koji pripremaju i provode projekte u svim operativnim programima i programima Europske unije.
 • Naše edukacije temelje se na osobnom pristupu (pregledavamo sadržaj zadataka koje ste riješili, vaše završne radove i dajemo konkretne upute za njihovo poboljšanje) i praktičnom radu.
 • Spremni smo se prilagoditi i kreirati edukacije u skladu s vašim potrebama.

 

Ovo su samo neki od projekata koje su stručnjaci Učilišta EU PROJEKTI pripremili i/ili proveli:

 • Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom (tzv. projekt izgradnje Pelješkog mosta) – Hrvatske ceste d.o.o.
 • Izgradnja mosta kopno – otok Čiovo u Trogiru sa spojnim cestama – Hrvatske ceste d.o.o.
 • Izgradnja i opremanje pogona za proizvodnju peleta u Slunju – Građevinski obrt Špelić
 • Jačanje turističke ponude Aparthotela Tamaris u Tučepima – Petnjik d.o.o.
 • Nabava 15 autobusa za potrebe ZET-a – Zagrebački Holding d.o.o. Podružnica ZET
 • Jačanje konkurentnosti u automobilskom sektoru u RH – Fornix d.o.o.
 • Nabava autobusa za Gradski prijevoz putnika d.o.o. Osijek – Gradski prijevoz putnika d.o.o.
 • Jačanje konkurentnosti tvrtke ERA Commerce d.o.o. i izlazak na tržište Kontinentalne Hrvatske – ERA Commerce d.o.o.

 

Redovito ažuriramo programe i analiziramo potrebe polaznika.

Radimo na najnovijim obrascima i u skladu s najnovijom praksom.

Primjenjujemo praktične primjere i studije slučaja.

Vježbamo pripremu i provedbu projekata i javnu nabavu u skupinama.

Upotrebljavamo računala radi uštede vremena.

Misija

Podići kapacitete korisnika i potencijalnih korisnika sredstva iz fondova EU za uspješniju pripremu i provedbu projekata u svim sektorima kroz kvalitetne i na praksi utemeljene obrazovne programe.

Vizija

Postati vodeća ustanova za obrazovanje odraslih za pitanja fondova EU i projektnog managementa u Republici Hrvatskoj i regiji.

TEMELJNI PODACI

Osnivačica: Ariana Vela
Vlasnik: AVELANT d.o.o. za poslovno i strateško savjetovanje
Ravnatelj: Ariana Vela, MBA
Sjedište: Zavrtnica 17, 10 000 Zagreb
MBS: 080938833
OIB: 55141567365
IBAN: HR5223400091110691294 kod PBZ d.d.

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se