single-image

NOVOSTI IZ SVIJETA EU FONDOVA U 2022.

Učilište EU PROJEKTI nastavlja uspješnu projektnu kliniku kroz seriju webinara kroz koje možete naučiti niz praktičnih i korisnih informacija o svijetu EU fondova i javne nabave, a sve to možete primijeniti u praksi odmah nakon webinara! Upotpunite svoje znanje! Očekuju vas vrhunski predavači, zanimljive teme, stvarni primjeri, virtualna interakcija s predavačima/cama te konzultacije o specifičnim problemima. Pridružite nam se u siječnju i veljači 2022. godine!


Webinar 1: Novi Operativni programi u perspektivi 2021.-2027.

Datum: 8.2.2022. (utorak)

Sat: 10:00 – 13:15 sati (4 školska sata)

Sadržaj:

 • Pregled Operativnih programa u perspektivi 2021.-2027.
 • Mogućnosti financiranja projekata iz OPKK 2021.-2027.
 • Mogućnosti financiranja projekata iz OPULJP 2021.-2027.
 • Mogućnosti financiranja projekata iz Integriranog teritorijalnog programa (ITP) 2021.-2027.
 • Indikativni plan objave natječaja u 2022. godini

 

Ovaj webinar pokazat će Vam što nam donose novi Operativni programi vezani za Kohezijsku politiku za financijsko razdoblje Europske unije 2021.-2027. u Republici Hrvatskoj. Pobliže ćemo predstaviti mogućnosti financiranja projekata putem pojedinog novog Operativnog programa. Osim toga, pokazat ćemo Vam koje natječaje možete očekivati u 2022. godini, a sve kako biste svoje projekte mogli početi pripremati na vrijeme.

PRIJAVITE SE


Webinar 2: Priprema projekata u novoj financijskoj perspektivi 2021.-2027.

Datum: 2.2.2022. (srijeda)

Sat: 10:00 – 13:15 sati (4 školska sata)

Sadržaj:

 • Kako u 5 koraka pripremiti EU projekt u novoj perspektivi 2021.-2027.
 • Koje informacije pribaviti od klijenta
 • Kako proći administrativnu provjeru
 • Kako osigurati financiranje projekta
 • Tips&Tricks za uspješnu pripremu projekata u novoj perspektivi 2021.-2027.
 • Studije slučaja: Primjeri iz prakse

 

Ovim webinarom želimo Vam pokazati kako ćete uspješno pripremiti projekte u novoj financijskoj perspektivi 2021.-2027. Pokazat ćemo Vam kako da od svojih klijenata dobijete sve potrebne informacije potrebne za kvalitetnu pripremu. Isto tako pokazat ćemo Vam kako da Vaši projekti prođu administrativnu provjeru te kako da osigurate financiranje projekata. Osim toga ukazat ćemo Vam na potrebu integracije zelene i digitalne tranzicije u projektima, jer će zelena i digitalna tranzicija biti ključna za prolazak projekata na natječajima. Sve to uz Tips&Tricks iz studije slučaja temeljenom na primjeru iz prakse.

PRIJAVITE SE


Webinar 3: Provedba projekata u financijskoj perspektivi 2021.-2027.

Datum: 16.2.2022. (srijeda)

Sat: 10:00 – 13:15 sati (4 školska sata)

Sadržaj:

 • Kako u 5 koraka uspješno provesti EU projekt u novoj perspektivi 2021.-2027.
 • Administrativno vođenje provedbe EU projekta
 • Računovodstveno vođenje provedbe EU projekta
 • Javna nabava u provedbi EU projekta
 • Tips&Tricks za uspješnu provedbu projekata u novoj perspektivi 2021.-2027.
 • Studije slučaja: Primjeri iz prakse

 

Ovaj webinar ima za cilj pokazati Vam kako ćete uspješno bez nepravilnosti i financijskih korekcija provesti svoje EU projekte u novoj perspektivi 2021.-2027. Poseban naglasak stavili smo na administrativno te računovodstveno vođenje EU projekata. Isto tako, pokazat ćemo Vam novu praksu u provođenju postupaka nabave u EU projektima nove perspektive 2021.-2027. Sve to uz Tips&Tricks iz studije slučaja temeljenom na primjeru iz prakse.

PRIJAVITE SE

 


 

TKO SMO MI?

Učilište EU PROJEKTI – Ustanova za obrazovanje odraslih prva je i jedina obrazovna ustanova na području regije koja se bavi edukacijom u polju fondova EU-a, projektnog menadžmenta, javne nabave i strateškog planiranja. Rad UEP-a utemeljen je na gotovo dvadesetogodišnjoj praksi stručnjaka koji ove poslove rade svakodnevno.

Posebne dobrobiti educiranja na UEP-u:

 • Učenje od stručnjaka koji su pripremili i proveli više od 500 projekata te mentorirali pripremu više od 300 projekata
 • Educirali smo više od 10.000 polaznika iz svih sektora
 • Rad utemeljen na konkretnim primjerima iz prakse i studijama slučaja
 • Praktične vježbe sastavni su dio svake edukacije, kao i odgovori na konkretna pitanja polaznika
 • UEP je u vlasništvu jedne od najuspješnijih konzultantskih tvrtki u području fondova EU-a i javne nabave (AVELANT d.o.o.) s portfeljem projekata u vrijednosti većoj od 5 milijardi eura
 • AVELANT je uključen u izradu Nacionalne razvojne strategije Hrvatska 2030 u segmentu pripreme baze velikih projekata za financijsko razdoblje 2021. – 2027. te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti RH za razdoblje 2021. – 2023.
 • Osnovali smo prvi hrvatski portal o fondovima EU-a (eu-projekti.info) 2012. godine te napisali prvu knjigu o pripremi i provedbi EU projekata „Menadžment ESI fondova“

 

TKO SU PREDAVAČI/CE?

 • Ariana Vela

Najpoznatija i jedna od najuspješnijih konzultantica za EU fondove u državi s više od 18 godina iskustva i portfeljem većim od 5 milijardi eura! Trenutačno savjetuje tijela državne uprave u pripremi programskih dokumenata za financijsku perspektivu 2021. – 2027.

 • Irena Slunjski

Starija konzultantica s više od 17 godina iskustva u pripremi i provedbi projekata te više od 300 provedenih projekata u karijeri. Jedna od prvih konzultantica za ove oblike financiranja u državi i šire. Mentorirala je pripremu više od 400 projektnih prijedloga. Sudjelovala je u pripremi programskih dokumenata za financijsku perspektivu 2021. – 2027.

 • Vitomir Vela

Konzultant s više od 12 godina iskustva u sektoru EU fondova te predavač na Učilištu EU PROJEKTI. Kroz svoje višegodišnje iskustvo pripremio je i proveo niz projekata te sudjelovao u izradi velikog broja strateških dokumenata. Isto tako, mentorirao je pripremu više od 200 projektnih prijedloga.

 

KOME SU EDUKACIJE NAMIJENJENE?

Širokoj populaciji građana i stručnjaka koji žele saznati više o mogućnostima financiranja projekata u financijskoj perspektivi 2021. – 2027., a osobito:

 • Jedinicama lokalne i regionalne samouprave
 • Tijelima državne i javne uprave
 • Poslovnom sektoru
 • Poduzetničkim potpornim institucijama
 • Konzultantima
 • Udrugama i njihovim zaposlenicima koji rade na projektima

 

CIJENA I NAČIN PLAĆANJA

Kotizacija za sudjelovanje jedne osobe u webinaru iznosi 500,00 HRK po osobi plativo po ponudi. Učilište EU PROJEKTI nije u sustavu PDV-a, stoga je cijena konačna!

U cijenu je uključeno:

 • Održavanje webinara u predviđenom trajanju
 • Stručno savjetovanje tijekom programa
 • Mogućnost postavljanja konkretnih pitanja predavačima/cama
 • Prezentacijski materijali s webinara

KAKO SE PRIJAVITI?

Za prijavu je potrebno ispuniti ONLINE PRIJAVNICU. Nakon primljenog predračuna potrebno je uplatiti iznos kotizacije na račun broj: HR5223400091110691294 kod PBZ d.d. uz oznaku plaćanja “Za edukaciju” i poziv na broj predračuna.

 

METODOLOGIJA VOĐENJA ONLINE NASTAVE

Učilište EU PROJEKTI koristi Zoom platformu za održavanje online edukacije. Ova platforma osigurava vrlo kvalitetan video i audio prijenos, lako joj se pristupa i zahtijeva minimalno poznavanje internet tehnologije za korištenje.

Tehnički preduvjeti koje polaznici trebaju osigurati

Nije potrebno imati nikakvih tehničkih znanja kako biste pristupili webinarima. Sve što je potrebno su računalo, laptop, tablet ili pametni telefon te veza na internet. Odabrani uređaj treba imati ugrađene zvučnike ili nas možete pratiti putem audio slušalica koje ćete umetnuti u vaš odabrani uređaj.

Po primitku uplate za webinar, elektroničkom poštom ćemo Vam dostaviti poveznicu za pristupanje webinaru. Klikom na dostavljenu poveznicu pristupate registraciji za webinar, koju kada ispunite ulazite u virtualnu sobu za sastanke u kojoj se edukacija održava.

Želja nam je da Vaše iskustvo s online usavršavanjem bude što kvalitetnije, pa smo pripremili nekoliko uputa za sudjelovanje:

1. Molimo Vas da 15-ak minuta prije održavanja online edukacije kliknete na dostavljenu poveznicu. Klikom na poveznicu otvara se obrazac registracije koji je ekvivalent potpisne liste koju biste ispunili kod sudjelovanja na edukacijama u prostoru Učilišta. Nakon što ispunite i pošaljete registracijski obrazac, aplikacija Vas pušta u virtualnu sobu za sastanke u kojoj se odvija edukacija. Moguće da ćete morati pričekati nekoliko sekundi do uključenja.

2. Webinari se snimaju, stoga Vas molimo da kada se priključite webinaru, svoje sudjelovanje potvrdite unosom svog imena i prezimena u Zoom chat. Npr. “Petar Perić se uključuje u webinar.” Isto tako, prije nego napustite webinar, molimo da se odjavite na isti način. Npr. “Petar Perić se odjavljuje.”

Chat se otvara tako da pomaknete miš preko ekrana aplikacije, čime se otvara izbornik s alatima u dnu ekrana. Kliknite na Chat i na desnoj strani će se otvoriti bijelo polje u dnu kojega je traka u koju možete upisati svoje pitanje ili poruku. Molimo da obratite pažnju na to da je sve što upišete u Chat vidljivo svim sudionicima webinara i predavačici.

3. Sudionici na webinaru nemaju mogućnost verbalno komunicirati s predavačicom, no molimo Vas da sva pitanja koja imate upišete u Zoom chat. Pri kraju webinara, predavačica će odabrati nekoliko pitanja na koja će odgovoriti uživo.

4. Među alatima koji su Vam na raspolaganju kod sudjelovanja na webinaru je i ocjenjivanje. Izuzetno bismo cijenili ako biste nam tijekom webinara, koristeći “palac gore” ili “palac dolje”, dali do znanja kakvo je bilo Vaše iskustvo s webinarom. Također, svaki feedback elektroničkom poštom će biti izuzetno dobrodošao.

Detaljne upute za sudjelovanje na online nastavi Učilišta EU PROJEKTI možete naći ovdje. Ukoliko budete imali pitanja vezanih uz tehničke aspekte sudjelovanja na online programima usavršavanja, kontaktirajte nas bez ustručavanja elektroničkom poštom na info uep.hr ili telefonom na +385 1 553 4878.

Veselimo se našem zajedničkom radu!

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se