single-image

NOVO: Program usavršavanja za Voditelja pripreme i provedbe EU projekata online

Pretvorite koronu u priliku i naučite sve o pripremi i provedbi EU projekata online na Učilištu EU PROJEKTI – prvoj i jedinoj regionalnoj ustanovi za obrazovanje odraslih za fondove EU-a, upravljanje projektima, javnu nabavu i strateško planiranje i to uz:

 • Ogroman popust (školarina 6.000 Kn)
 • Plaćanje na rate;
 • Online nastavu;
 • Praktičan rad, vježbe i izradu projektnog prijedoga
 • Uključivanje u UEP ALUMNI PROGRAM
 • Bodove za obnovu certifikata javne nabave.

Upišite se već danas jer je broj mjesta ograničen! Kontaktirajte nas na 01 5534 878 ili info@uep.hr ili ispunite Prijavni obrazac online!

Što je cilj programa?

Podići kapacitet polaznika za samostalnu pripremu i provedbu projekata financiranih iz sredstava Europske unije (Europski strukturni i investicijski fondovi i programi Unije) te naučiti polaznike kako samostalno pripremiti i provesti projekt.

 

Koliko traje program i kada se održava nastava?

166 sati (63 sata predavanja i 103 sati vježbe) što predstavlja najveći broj sati na tržištu. Nastava počinje 8. lipnja 2020. i održavat će se tri puta tjedno od 17:00 do 20:45.

 

Kako se izvodi program?

Program obuhvaća sve što morate znati o pripremi i provedbi EU projekata. Sastoji se od teoretskog i praktičnog dijela u ukupnom trajanju od 166 sati, što uključuje 63 sata predavanja na kojima se svladava terminologija i metodologija pripreme i provedbe projekata financiranih iz fondova EU-a, kao i 103 sata praktičnih vježbi koje polaznicima pomažu u praktičnom svladavanju zadataka potrebnih za pripremu i provedbu projekta. Posebna pažnja poklanja se praktičnom radu s konkretnom natječajnom dokumentacijom, situacijskim testovima u kojima se simuliraju stvarne situacije koje se događaju u pripremi i provedbi projekata, kao i pripremi konkretnoga projektnog prijedloga koji vrednuje ispitna komisija.

Program se izvodi u online formi korištenjem platforme Zoom. Učilište EU PROJEKTI svakom će polazniku osigurati tehničku podršku za korištenje platforme. Detaljne upute za sudjelovanje u online nastavi Učilišta EU PROJEKTI možete naći ovdje.

 

Što će naučiti polaznici?

Polaznici će svladati potpuno nova pravila pripreme i provedbe projekata financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova koja su stupila na snagu pristupanjem Republike Hrvatske Europskoj Uniji i koja će se primjenjivati u financijskoj perspektivi 2014. – 2020., ali i u perspektivi 2021. – 2027., a posebno će naučiti:

 • Analizirati natječajnu dokumentaciju i provjeriti prihvatljivost prijavitelja, projekata, aktivnosti i izdataka;
 • Izvršiti ključne analize kao preduvjet za pripremu projekta (SWOT, analiza dionika, analiza problema i problemsko stablo, analiza strateškog i zakonodavnog okvira);
 • Formulirati projektne ciljeve, rezultate i identificirati aktivnosti u skladu s prethodno provedenim analizama te izraditi Gantogram aktivnosti;
 • Odrediti ključne aspekte održivosti projekta i opisati doprinos horizontalnim pitanjima kao što su jednake mogućnosti, zaštita okoliša i slične;
 • Identificirati sve projektne troškove, odvojiti prihvatljive od neprihvatljivih, pripremiti tablicu proračuna, odrediti udjele u financiranju i novčani tok projekta;
 • Pripremiti projektnu dokumentaciju u administrativnom smislu, dostaviti istu nadležnome tijelu, provesti postupak čišćenja proračuna i ugovaranja;
 • Popunjavati obrasce za prijavu kroz sustav eFondovi i podnijeti projektnu prijavu kroz sustav eFondovi;
 • Provesti projekt u potpunosti u skladu s općim i posebnim pravilima ugovora, izraditi zahtjeve za nadoknadu sredstava i završni zahtjev;
 • Pripremiti i pravilno provesti postupke javne nabave u skladu s novo-donesenim pravilima;
 • Završiti vlastiti projekt na temelju prethodno odrađenih predavanja, vježbi i simulacija uz mogućnost prijave na jedan od otvorenih natječaja;
 • Provesti postupak evaluacije/procjene projekta.

 

Kome je program namijenjen?

Širokoj populaciji građana i stručnjaka koji žele naučiti pripremati i provoditi projekte financirane iz fondova EU prema pravilima za financijsku perspektivu 2014. – 2020. i koji žele steći konkretna i praktična znanja, a posebno:

 • Početnicima bez iskustva;
 • Udrugama i njihovim zaposlenicima koji rade na projektima;
 • Jedinicama lokalne i regionalne samouprave;
 • Tijelima državne i javne uprave;
 • Poslovnom sektoru;
 • Poduzetničkim potpornim institucijama;
 • Konzultantima početnicima i
 • Drugim zainteresiranim polaznicima.

S obzirom da se program provodi u online formi, sudjelovati mogu polaznici iz svih dijelova Hrvatske!

 

Zašto upisati program?

Priprema konkretnog projekta – Svaki polaznik na početku pohađanja programa s mentorom odabire projektnu temu na kojoj će praktično raditi do završetka programa i koju će uobličiti u konkretan projektni prijedlog koji sadrži prijavne obrasce koji se koriste u konkretnim natječajima.

Individualno savjetovanje i pisani komentari – Mentori/predavači svakom će polazniku dati pisane i usmene komentare na odrađene vježbe i pripremljene projekte s ciljem poboljšanja njihove kvalitete. Takve se konzultacije odvijaju u okviru programa i omogućuju da unaprjeđujete svoje projektne prijedloge. Čak 95% naših polaznika ocijenilo je ovaj dio nastave kao jedan od najznačajnijih.

Praktični primjeri – Svaki segment programa popraćen je iskustvima iz prakse, praktičnim radom i gostima predavačima iz institucija i organizacija koje rade u sektoru fondova EU unutar kojih se provode tematske rasprave, razgovori i konzultacije, a na nastavi pokazujemo i konkretne primjere projekata koji su osigurali financiranje iz fondova EU.

Uvjerenje o usavršavanju – Svaki polaznik koji uspješno završi program dobiva uvjerenje o usavršavanju koje upisuje u e-radnu knjižicu. Uvjerenje je priznato od strane nadležnih institucija u RH i predstavlja odličnu podlogu za zapošljavanje.

Certifikat javne nabave – Certifikat se obnavlja na rok od tri godine temeljem redovitog usavršavanja. Redovitim usavršavanjem smatra se pohađanje programa usavršavanja u ukupnom trajanju od najmanje 32 nastavna sata u razdoblju od tri godine od datuma početka valjanosti važećeg certifikata. Pohađanjem nastave za voditelja pripreme i provedbe EU projekata, stječete 8 nastavnih sati od 32 nastavna sata potrebna za obnovu certifikata.

Stručna praksa UEP ALUMNI PROGRAM – Svaki polaznik koji uspješno završi program ulazi u UEP ALUMNI PROGRAM kroz koji sudjeluje na godišnjim konferencijama, praksi, mentorstvu 1-na-1 te u pripremi konkretnih projektnih prijedloga

Tržište rada – Na tržištu rada postoji izuzetno velik interes za stručnjacima koji se bave upravo pripremom i provedbom projekata financiranih iz fondova EU. Prema nalazi Državne revizije, Hrvatsko trenutačno nedostaje više stotina stručnjaka ovoga tipa, dok su potrebe korisnika još veće. Upravo to, kao i zalaganje polaznika, jamči veću mogućnost zapošljavanja.

 

Tko su vaši predavači i mentori?

Irena Slunjski – konzultantica s više od 18 godina iskustva u pripremi i provedbi projekata te više od 300 provedenih projekata u karijeri. U programu je zadužena za aspekt pripreme projekata.

Nataša Mihoci – konzultantica za fondove EU i javnu nabavu koja uspješno radi na pripremi i provedbi projekata u svim sektorima u vrijednosti većoj od 100 milijuna kuna. Posebno se ističe njezin doprinos portalu eu-projekti.info, kao i vještine u provedbi infrastrukturnih projekata.

Ariana Vela – mentorica u programu koja prati polaznike u ključnim fazama obrazovanja te vodi postupak individualnih konzultacija. Njezino iskustvo u pripremi i provedbi projekata financiranih iz fondova EU neprikosnoveno je, najpoznatija je i najuspješnija konzultantica za fondove EU-a i javnu nabavu u regiji i zato je rad s njom jedan od najvažnijih i najkorisnijih dijelova programa.

 

Kolika je cijena programa?

Samo za vrijeme korona krize odlučili smo osigurati veliki popust, stoga je cijena online programa 6.000,00 kn, plativo u 12 rata bez kamata na poslovni račun Učilišta EU PROJEKTI! Ponuda vrijedi do popunjavanja upisne kvote i zato se prijavite već danas!

 

Proces upisa

 1. Ispunite Prijavni obrazac online.
 2. Elektroničkom poštom nam dostavite sljedeće dokumente, svaki u zasebnoj pdf datoteci na adresu referada@uep.hr:
  Sken diplome kojom se dokazuje stjecanje više ili visoke stručne spreme.
  Sken osobne iskaznice.
  Sken domovnice.
  Sken rodnog lista.
 3. Po primitku Vašeg Prijavnog obrasca i dokumentacije dostavit ćemo Vam nacrt ugovora na potpis.
 4. Dostavite nam sken potpisanog ugovora elektroničkom poštom te originale poštom. Po primitku originala ugovora, isti ćemo potpisati i vratiti Vam elektroničkom i običnom poštom.
 5. Čestitamo! Upisani ste u program usavršavanja za Voditelja pripreme i provedbe EU projekata!

 

Veselimo se našoj suradnji!

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se