single-image

NOVA OBRAZOVNA GRUPA: JAVI SE NA NATJEČAJ I POSTANI VODITELJ EU PROJEKATA!

Visokoobrazovana ste osoba i još uvijek nezaposleni? Uvijek ste se željeli baviti EU fondovima, ali su vam programi edukacije preskupi? Želite naučiti pripremati i provoditi projekte, ali i vidjeti kako oni funkcioniraju u praksi? Onda je ovo natječaj za vas!

Prvo regionalno učilište specijalizirano za edukaciju o fondovima EU i projektnom menadžmentu – Učilište EU PROJEKTI, u okviru projekta EDUBIZ – Edukacijom do zaposlenja, otvara poziv za prijavu polaznika/ca za pohađanje programa usavršavanja “Voditelj pripreme i provedbe EU projekata” i stručnu praksu u organizacijama koje koriste fondove EU! Prva i druga grupa polaznika u okviru ovoga projekta uspješno su završile program i stručnu praksu, a nova grupa polaznika započet će s nastavom u veljači 2020. godine.

 

Od čega se sastoji program usavršavanja, a od čega stručna praksa?

U okviru edukacije, polaznici će sudjelovati u sljedećim aktivnostima:

• program usavršavanja u trajanju 166 nastavnih sati (10. veljače 2020. – 10. travnja 2020.)
• stručna praksa u trajanju od 50 sati
• klub za zapošljavanje (najmanje tri dolaska)

O kakvom je obrazovnom programu riječ?

Obrazovni program sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela, a uključuje 166 sati nastave. Osobe koje trenutno nemaju posao će pohađanjem ovog programa steći nova znanja o projektnom menadžmentu i o EU fondovima, a usvojit će i nove vještine izrade projektnih prijedloga. Po polaganju završnog ispita, steći će titulu voditelja/ice EU projekata koji se upisuje u e-radnu knjižicu.

Kako će izgledati stručna praksa?

Stečena znanja će odmah moći i primijeniti kroz module stručne prakse partnera projekta: AVELANT d.o.o., Zagrebački holding d.o.o., Zagrebački električni tramvaj d.o.o., ZICER d.o.o., Grad Zagreb, čime će steći i početno radno iskustvo potrebno za daljnji profesionalni napredak. Istovremeno će biti u obvezi sudjelovati u tri kluba za zapošljavanje u okviru kojega će se napraviti analiza mogućnosti zapošljavanja, pregled potencijalnih poslodavaca te će se raditi na vještinama potrebnima za sektor EU fondova.</p>

Koliki je trošak školarine?

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III” zbog čega sami polaznici – nezaposlene osobe – nemaju trošak školarine za ovaj obrazovni program čiji se završetak upisuje i u e-radnu knjižicu.

Polaznici trebaju zadovoljavati sljedeće uvjete:

  • biti nezaposleni;
  • imati višu ili visoku stručnu spremu;
  • biti spremni na odgovorno i savjesno sudjelovanje u projektu;
  • prihvaćati uvjete obrazovanja i pravila ponašanja Učilišta EU PROJEKTI;
  • imati prebivalište ili boravište na području Grada Zagreba.

 

Način prijave

Zainteresirane osobe trebaju poslati službenu prijavu Učilištu EU PROJEKTI putem adrese elektroničke pošte edubiz@uep.hr, a obavezni elementi prijave su:

1. ispunjen PRIJAVNI OBRAZAC (ispisati, ispuniti, potpisati, skenirati);
2. pismo motivacije (do jedne stranice, PDF datoteka);
3. životopis na hrvatskom jeziku u Europass formatu;
4. potvrda o upisu u evidenciju nezaposlenih HZZ-a na dan prijave (za osobe koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih) ili ispunjena IZJAVA da nisu u statusu redovitog učenika ili studenta, da nemaju posao i da aktivno traže posao (za osobe koje nisu prijavljene u evidenciji nezaposlenih HZZ-a);
5. preslika diplome kojom se dokazuje stjecanje više ili visoke stručne spreme
6. ispunjen OBRAZAC ZA IDENTIFIKACIJU POJEKTNE IDEJE koju ćete tijekom obrazovnog programa razraditi u projektni prijedlog sukladno metodologiji prijave projekata na pozive financirane iz ESI fondova.

Dokumenti se dostavljaju u šest pojedinačne datoteke u PDF formatu.

Prijave traju od 24. siječnja 2020. godine do 2. veljače 2020. godine!

Tijek natječaja i odabir sudionika

Prijave koje budu nepotpune, podnesene na način drugačije nego propisano ili izvan dolje istaknutog roka, neće biti razmatrane. Nakon inicijalne selekcije zaprimljenih prijava, projektni tim će izvršiti razgovore s kandidatima koji su ušli u uži krug te će formirati listu polaznika/ca i rezervnu listu. Nakon odluke o odabiru polaznika od strane mentora u projektu, svaki će polaznik proći upisni postupak sukladno zakonskim podzakonskim aktima koji reguliraju upise u obrazovne programe ustanova za obrazovanje odraslih te će potpisati ugovor o obrazovanju kojim će se definirati obveza sudjelovanja u projektnim aktivnostima.

Dodatne informacije

Informacije o projektu možete naći na ovoj poveznici, dok se za više informacija možete obratiti Učilištu putem e-maila na edubiz@uep.hr. Zbog velikog broja prijava koje očekujemo, nećemo odgovarati na usmene/telefonske upite.

O projektu

Projekt EDUBIZ – Edukacijom do zaposlenja financiran je iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga projektni konzorcij sastavljen od sljedećih partnera: Učilište EU PROJEKTI, AVELANT d.o.o., Zagrebački holding d.o.o., Zagrebački električni tramvaj d.o.o., ZICER d.o.o., Hrvatski zavod za zapošljavanje i Grad Zagreb. Opći cilj projekta jest povećati zapošljivost nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina na području Grada Zagreba u sektoru EU fondova kroz provođenje Strategije za razvoj ljudskih potencijala grada Zagreba, što će dovesti do bolje iskorištenosti EU fondova u RH.

 

Više o projektu EDUBIZ – Edukacijom do zaposlenja
Više o obrazovnom programu “Voditelj pripreme i provedbe EU projekata”

 

Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Učilišta EU PROJEKTI.

Ovaj projekt financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se