slider-image

NOVA OBRAZOVNA GRUPA: JAVI SE NA NATJEČAJ I POSTANI VODITELJ EU PROJEKATA!

Visokoobrazovana ste osoba i još uvijek nezaposleni? Uvijek ste se željeli baviti EU fondovima, ali su vam programi edukacije preskupi? Želite naučiti pripremati i provoditi projekte, ali i vidjeti kako oni funkcioniraju u praksi? Onda je ovo natječaj za vas!

Prvo regionalno učilište specijalizirano za edukaciju o fondovima EU i projektnom menadžmentu – Učilište EU PROJEKTI, u okviru projekta EDUBIZ – Edukacijom do zaposlenja, otvara poziv za prijavu polaznika/ca za pohađanje programa usavršavanja “Voditelj pripreme i provedbe EU projekata” i stručnu praksu u organizacijama koje koriste fondove EU!

Nova grupa polaznika započet će s nastavom 14. travnja 2020. godine, a prijave se primaju od 30. ožujka do 9. travnja 2020. godine.

 

Od čega se sastoji program usavršavanja, a od čega stručna praksa?

U okviru edukacije, polaznici će sudjelovati u sljedećim aktivnostima:
• Program usavršavanja online u trajanju 166 nastavnih sati (14. travnja 2020. – 10. lipnja 2020.).
• Stručna praksa u trajanju od 50 sati.
• Klub za zapošljavanje (najmanje tri dolaska).

O kakvom je obrazovnom programu riječ?

Obrazovni program sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela, a uključuje 166 sati nastave. Osobe koje trenutno nemaju posao će pohađanjem ovog programa steći nova znanja o projektnom menadžmentu i o EU fondovima, a usvojit će i nove vještine izrade projektnih prijedloga. Po polaganju završnog ispita, steći će titulu voditelja/ice EU projekata koji se upisuje u e-radnu knjižicu.

Kako će izgledati stručna praksa?

Stečena znanja će odmah moći i primijeniti kroz module stručne prakse partnera projekta: AVELANT d.o.o., Zagrebački holding d.o.o., Zagrebački električni tramvaj d.o.o., ZICER d.o.o., Grad Zagreb, čime će steći i početno radno iskustvo potrebno za daljnji profesionalni napredak. Istovremeno će biti u obvezi sudjelovati u tri kluba za zapošljavanje u okviru kojega će se napraviti analiza mogućnosti zapošljavanja, pregled potencijalnih poslodavaca te će se raditi na vještinama potrebnima za sektor EU fondova.

Koliki je trošak školarine?

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III” zbog čega sami polaznici – nezaposlene osobe – nemaju trošak školarine za ovaj obrazovni program čiji se završetak upisuje i u e-radnu knjižicu.

 

Polaznici trebaju zadovoljavati sljedeće uvjete:
• biti nezaposleni;
• imati višu ili visoku stručnu spremu;
• biti spremni na odgovorno i savjesno sudjelovanje u projektu;
• prihvaćati uvjete obrazovanja i pravila ponašanja Učilišta EU PROJEKTI;
• imati prebivalište ili boravište na području Grada Zagreba.

 

Način prijave

Zainteresirane osobe trebaju poslati službenu prijavu Učilištu EU PROJEKTI putem adrese elektroničke pošte edubiz@uep.hr, a obavezni elementi prijave su:

  1. Ispunjen PRIJAVNI OBRAZAC (ispisati, ispuniti, potpisati, skenirati).
  2. Pismo motivacije (do jedne stranice, PDF datoteka).
  3. Životopis na hrvatskom jeziku u Europass formatu.
  4. Potvrda o upisu u evidenciju nezaposlenih HZZ-a na dan prijave (za osobe koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih) ili ispunjena IZJAVA da nisu u statusu redovitog učenika ili studenta, da nemaju posao i da aktivno traže posao (za osobe koje nisu prijavljene u evidenciji nezaposlenih HZZ-a).
  5. Sken diplome kojom se dokazuje stjecanje više ili visoke stručne spreme.
  6. Ispunjen OBRAZAC ZA IDENTIFIKACIJU PROJEKTNE IDEJE koju ćete tijekom obrazovnog programa razraditi u projektni prijedlog sukladno metodologiji prijave projekata na pozive financirane iz ESI fondova.
  7. Sken osobne iskaznice
  8. Sken domovnice
  9. Sken rodnog lista
  10. Ispunjen, potpisan i skeniran OBRAZAC 1.

Dokumenti se dostavljaju u deset pojedinačnih dokumenata u pdf formatu.

Prijave traju od 30. ožujka 2020. godine do 9. travnja 2020. godine!

 

Tijek natječaja i odabir sudionika

Prijave koje budu nepotpune, podnesene na način drugačije nego propisano ili izvan dolje istaknutog roka, neće biti razmatrane. Nakon inicijalne selekcije zaprimljenih prijava, projektni tim će izvršiti razgovore s kandidatima koji su ušli u uži krug te će formirati listu polaznika/ca i rezervnu listu. Nakon odluke o odabiru polaznika od strane mentora u projektu, svaki će polaznik proći upisni postupak sukladno zakonskim podzakonskim aktima koji reguliraju upise u obrazovne programe ustanova za obrazovanje odraslih te će potpisati ugovor o obrazovanju kojim će se definirati obveza sudjelovanja u projektnim aktivnostima.

Dodatne informacije

Informacije o projektu možete naći na poveznici u dnu članka, dok se za više informacija možete obratiti Učilištu putem e-maila na edubiz@uep.hr. Zbog velikog broja prijava koje očekujemo, nećemo odgovarati na usmene/telefonske upite.

O projektu

Projekt EDUBIZ – Edukacijom do zaposlenja financiran je iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga projektni konzorcij sastavljen od sljedećih partnera: Učilište EU PROJEKTI, AVELANT d.o.o., Zagrebački holding d.o.o., Zagrebački električni tramvaj d.o.o., ZICER d.o.o., Hrvatski zavod za zapošljavanje i Grad Zagreb. Opći cilj projekta jest povećati zapošljivost nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina na području Grada Zagreba u sektoru EU fondova kroz provođenje Strategije za razvoj ljudskih potencijala grada Zagreba, što će dovesti do bolje iskorištenosti EU fondova u RH.

Više o projektu EDUBIZ – Edukacijom do zaposlenja
Više o obrazovnom programu “Voditelj pripreme i provedbe EU projekata”

Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Učilišta EU PROJEKTI.

Ovaj projekt financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se