single-image

NAJAVE USAVRŠAVANJA U JAVNOJ NABAVI PUTEM WEBINARA U SVIBNJU 2020.

Učilište EU PROJEKTI – Ustanova za obrazovanje odraslih za vas je pripremila tri zanimljiva usavršavanja u javnoj nabavi u travnju i svibnju 2020. godine! Provodit ćemo ih u formi webinara koje možete pratiti iz udobnosti svoga doma bez obzira u kojem ste dijelu Hrvatske!

Sva usavršavanja su certificirana i donose 8 bodova za produženje certifikata iz područja javne nabave, a vodi ih jedna od najvećih stručnjakinja za velike projekte financirane sredstvima EU, gospođa Ariana Vela. Ovo je prilika da postavite goruća pitanja i primite odgovor od osobe koja je do sada provela preko 500 projekata i posjeduje neprikosnoveno iskustvo u financijskom upravljanju projektima, novčanom toku projekata, javnoj nabavi, rješavanju nepravilnosti i izbjegavanju financijskih korekcija!

Usavršavanje: 10 najčešćih pogrešaka u pripremi i provedbi infrastrukturnih projekata financiranih iz fondova EU-a i kako ih izbjeći

Datum: 5. svibnja 2020.
Sat: 9:00 – 16:00 sati

Projekti izgradnje infrastrukture posebno su zahtjevni zbog svoje složenosti, uključenosti velikog broja dionika, mogućnosti odstupanja od terminskih planova, izmjena projektne dokumentacije, složenog međuodnosa većeg broja sekundarnih ugovora i brojnih drugih faktora. Kada financiranje takvih projekata dolazi iz fondova , situacija za investitore dodatno se komplicira i često rezultira velikim brojem nepravilnosti i, posljedično, financijskih korekcija. Zbog toga teret financiranja prelazi na investitora, što ponekad dovodi do nemogućnosti zatvaranja financijske konstrukcije projekta, ali i problema s novčanim tokom projekta. iako je takve probleme bilo moguće izbjeći.
Sve ove probleme moguće je izbjeći! Usavršavanje služi podizanju kapaciteta polaznika u području razumijevanja pravila provedbe velikih infrastrukturnih projekata financiranih iz EU fondova te daje praktične primjere problema temeljenih na brojnim studijama slučaja i načine kako te probleme i rizike izbjeći ili ih riješiti ukoliko se ipak pojave.

Više informacija o sadržaju webinara možete naći ovdje.

 

Usavršavanje: Pravna zaštita prijavitelja i korisnika u odnosu na odluke tijela u sustavima upravljanja i kontrole Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

Datum: 22. svibnja 2020.
Sat: 9:00 – 16:00 sati

Cilj usavršavanja je prikazati kako se nositi s odlukama sustava s kojima nismo zadovolji, kako ih pobijati, koji su mehanizmi pravne zaštite i koliko je očekivano trajanje postupaka (uključujući i troškove). Na usavršavanju će biti prikazane studije slučaja, odnosno primjeri u kojima su korisnici uspješno zaštitili svoja prava, što bi trebalo motivirati sve dionike da donose kvalitetne i na regulativi utemeljene odluke.
Usavršavanje je namijenjeno svima onima koji koriste fondove EU-a nevezano za sektor iz kojega dolaze: od faze prijave projekata, postupka dodjele (administrativna provjera, evaluacija i ugovaranje) do provedbe projekta, odnosno ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a koji žele saznati kako pobijati odluke tijela u sustavima upravljanja i kontrole koje smatraju neodgovarajućima.

Više informacija o sadržaju webinara možete naći ovdje.

 

Detaljne upute o tome kako sudjelovati na webinarima Učilišta EU PROJEKTI možete naći ovdje.

 

 

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se