single-image

EU4NEET: JAVI SE NA NATJEČAJ I POSTANI SURADNIK U PRIPREMI I PROVEDBI EU PROJEKATA

Završili ste srednju školu i još uvijek ste nezaposleni? Uvijek ste se željeli baviti EU fondovima, ali su vam programi edukacije preskupi? Želite naučiti pripremati i provoditi projekte, ali i vidjeti kako oni funkcioniraju u praksi? Onda je ovo natječaj za vas!

Institut za razvoj poduzetništva i europske projekte, Učilište EU PROJEKTI te HZZ Regionalni ured Zagreb, u okviru projekta „EU4NEET: Uz EU projekte do aktivnije NEET populacije“ financiranog iz Poziva „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu, UP.01.2.0.04 putem Europskog socijalnog fonda, otvara poziv za prijavu polaznika/ica za pohađanje programa osposobljavanja „Suradnik u pripremi i provedbi EU projekata“ te dodatne edukacije i mentorstvo polaznika i polaznica.

Od čega se sastoji program osposobljavanja te programi dodatnih edukacija i mentorstva?

U okviru edukacije, polaznici će sudjelovati u sljedećim aktivnostima:

 • Izrada individualnog plana aktivnosti
 • Program podrške kroz korištenje usluge mentorstva
 • Program podrške kroz korištenje usluge savjetovanja
 • Dva programa za razvoj mekih vještina
 • Tri programa za razvoj transverzalnih vještina
 • Program osposobljavanja u trajanju 128 nastavnih sati

O kakvom je planu aktivnosti riječ?

Individualni plan aktivnosti za svakog polaznika s ciljem osnaživanja i planiranja profesionalnog razvoja te usvajanja vještina i upravljanja karijerom.

O kakvim je programima mekih i transverzalnih vještina riječ?

Polaznici će pohađati program za razvoj mekih vještina (komunikacijske i prezentacijske vještine) te program razvoja transverzalnih vještina (timski rad, analitičke vještine, digitalne vještine)

O kakvim programima mentorstva i savjetovanja je riječ?

Program individualnog mentorstva i savjetovanja ima za cilj pomoći polaznicima da uz novostečena znanja i vještine što lakše izađu iz NEET statusa pronalaskom zaposlenja ili nastavkom cjeloživotnog obrazovanja.

O kakvom je obrazovnom programu riječ?

Obrazovni program sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela, a uključuje 128 sati nastave. Osobe koje trenutno nemaju posao će pohađanjem ovog programa steći nova znanja o projektnom menadžmentu i o EU fondovima, a usvojit će i nove vještine izrade projektnih prijedloga. Po polaganju završnog ispita, steći će titulu suradnika/ice EU projekata koji se upisuje u e-radnu knjižicu.

Koliki je trošak školarine?

Projekt je financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu, zbog čega sami polaznici, nezaposlene osobe u NEET statusu, nemaju trošak školarine za ovaj obrazovni program čije se zvanje upisuje u e-radnu. Isto tako, polaznici nemaju trošak ostalih aktivnosti kroz koje prolaze u projektu.

Uvjeti za upis

Kako bi ostvarili mogućnost upisa polaznici moraju ispuniti sljedeće uvjete:

 • moraju imati između 15 i 29 godina
 • moraju biti nezaposleni te ne smiju biti evidentirani u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u zadnjih 4 mjeseca prije upisa
 • moraju imati srednju stručnu spremu
 • ne smiju biti redoviti učenik ili student
 • ne smiju sudjelovati u nekom drugom obliku obrazovanja (izvanredni studij, programi obrazovanja odraslih)
 • imati srednju stručnu spremu

Način prijave

Zainteresirane osobe trebaju poslati službenu prijavu Institutu za razvoj poduzetništva i europske projekte putem adrese elektroničke pošte info@eu-projekti.com, a obavezni elementi prijave su:

 1. Ispunjen PRIJAVNI OBRAZAC (ispisati, ispuniti, potpisati, skenirati)
 2. Ispunjen OBRAZAC 1 (ispisati, ispuniti, potpisati, skenirati)
 3. Pismo motivacije (do jedne stranice, PDF datoteka)
 4. Izjava osobe da nije redoviti učenik ili student IZJAVA ŠKOLOVANJE (ispisati, ispuniti, potpisati, skenirati)
 5. Izjava osobe da ne sudjeluje u nekom drugom obliku obrazovanje (izvanredni studij, programi obrazovanja odraslih) IZJAVA OBRAZOVANJE (ispisati, ispuniti, potpisati, skenirati)
 6. Elektronički zapis o radno-pravnom statusu ili Potvrda o radno-pravnom statusu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) iz koje je vidljivo da osoba nije u statusu osiguranika HZMO-a
 7. SUGLASNOST roditelja/skrbnika za sudjelovanje osobe mlađe od 18 godina (maloljetnika) u projektnim aktivnostima (ispisati, ispuniti, potpisati, skenirati)
 8. Sken osobne iskaznice ili sken putovnice ili sken rodnog lista
 9. Sken završne svjedodžbe

Molimo da prilikom dostavljanja dokumentacije, svaki dokument zasebno spremite u PDF formatu.

PRIJAVE TRAJU DO 25.03.2022. GODINE

Tijek natječaja i odabir sudionika

Prijave koje budu nepotpune, podnesene na način drugačije nego propisano ili izvan gore istaknutog roka, neće biti razmatrane. Nakon inicijalne selekcije zaprimljenih prijava, projektni tim će izvršiti razgovore s kandidatima koji su ušli u uži krug te će formirati listu polaznika/ca i rezervnu listu. Nakon odluke o odabiru polaznika, svaki će polaznik proći upisni postupak sukladno zakonskim i podzakonskim aktima koji reguliraju upise u obrazovne programe ustanova za obrazovanje odraslih te će potpisati ugovor o obrazovanju kojim će se definirati obveza sudjelovanja u projektnim aktivnostima.

Dodatne informacije

Za više informacija možete se obratiti Institutu za razvoj poduzetništva i europske projekte putem e-maila info@eu-projekti.com. Zbog velikog broja prijava koje očekujemo, nećemo odgovarati na usmene/telefonske upite.

O projektu

Opći cilj projekta je omogućiti neaktivnim NEET osobama pristup tržištu rada kroz podizanje znanja i vještina o pripremi i provedbi EU projekata. U projektu će sudjelovati 30 neaktivnih NEET osoba koje će završiti obrazovni program o pripremi i provedbi EU projekata te će biti osnaženi aktivnostima savjetovanja, mentorstva i razvoja vještina. Projekt će se provoditi u Zagrebu kroz 24 mjeseca, a ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 1.734.147,83 kn.

Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Instituta za razvoj poduzetništva i europske projekte.
Ovaj projekt financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se