single-image

Edukacija: EU fondovi i FIDIC novi modeli ugovora – Pravna podloga i studije slučaja

15. ožujka 2018. godine u Zagrebu u Almeria Centru, Ulica grada Vukovara 284, 3. kat Uredski prostori „D“, s početkom u 9:30 sati

Što je cilj edukacije?

FIDIC od 1957.g. priprema i izdaje svoje standardne modele ugovora koji su do danas doživjeli brojne revizije i poboljšanja. Danas su u primjeni modeli ugovora tzv. serije 1999. U prosincu 2017.g. FIDIC je izdao novu verziju modela ugovora tzv. Crvene, Žute i Srebrne knjige sa značajnim izmjenama u odnosu na seriju 1999.

Ova edukacija ima dva cilja:

  • upoznati polaznike s novim modelima FIDIC-ovih Općih uvjeta ugovora (Crvena knjiga, Žuta knjiga, Srebrna knjiga) koji su izdani u prosincu 2017.g. i predstaviti razlike općih uvjeta verzija 2017 i 1999 te
  • objasniti način usklađivanja FIDIC ugovora s dokumentacijom i ugovorima projekata financiranih iz EU fondova, prikazati najčešće pogreške korisnika EU fondova koji su nastali u praksi, kao i objasniti načine njihova izbjegavanja.

 

Kome je namijenjena edukacija?

  • organizacijama koje pripremaju dokumentaciju o nabavi s ugovorom na temelju FIDIC-ovog modela;
  • konzultantima koji se bave pripremom i provedbom EU projekata;
  • korisnicima sredstava iz fondova EU za implementaciju infrastrukturnih projekata;
  • izvođačima građevinskih radova i nadzornim inženjerima;
  • svim tijelima javne vlasti (tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne samouprave i poduzeća u njihovom vlasništvu, agencije i dr.);
  • odvjetnicima i pravnim savjetnicima;
  • udrugama, medijima i drugim zainteresiranim organizacijama i pojedincima koji se žele upoznati FIDIC modelima ugovora.

 

Tko će voditi edukaciju?

Ariana Vela,  vlasnica tvrtke EU PROJEKTI i jedna od vodećih hrvatskih konzultantica za EU fondove, strateško planiranje, pripremu i provedbu projekata.  Dosad je educirala više od 8300 polaznika iz različitih sektora. Trenutačno radi na pripremi infrastrukturnih i drugih projekata, od kojih se posebno ističe njezin angažman na pripremi i provedbi projekta Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom (tzv. Pelješki most). Osnovala je i prvo hrvatsko učilište o fondovima EU pod nazivom Učilište EU PROJEKTI – ustanova za obrazovanje odraslih koje je započelo s radom u 2015. godini.

Dr.sc. Vladimir Skendrović, savjetnik Svjetske banke, jedan od doajena primjene i tumačenja FIDIC ugovora u Republici Hrvatskoj. Radno iskustvo stekao je radeći kao izvođač, projektant, konzultant i voditelj projekata u preko 20 zemalja širom svijeta. Između ostalog bio je: Rukovodilac nekoliko velikih gradilišta u zemlji i inozemstvu, Geschȁftleiter Hidroelektra Bauunternehmung, München, Dopredsjednik uprave GP Hidroelektra, Zagreb, General Manager International Construction Co.Ltd., Nairobi, Poslovni direktor Građevinskog instituta, Zagreb, Tehnički savjetnik za infrastrukturu u Ujedinjenim narodima u New Yorku.

 

Kolika je cijena edukacije i što je u njega uključeno?

Cijena edukacije iznosi 1.380,00 kn po osobi plativo temeljem predračuna izdanog od strane Učilišta EU PROJEKTI. U cijenu su uključeni održavanje edukacije i predavanja uz pripadajuće pauze za kavu i ručak, materijali u pisanoj i elektronskoj formi, materijali za praktične vježbe i stručno individualno savjetovanje tijekom edukacije te 15% popusta na druge edukacije u organizaciji Učilišta. Polaznicima iz iste organizacije i redovitim klijentima odobravamo dodatnih 15% popusta.

 

Kako se prijaviti?

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu i poslati ju na e-mail adresu:  info@uep.hr. Nakon primljenog predračuna potrebno je uplatiti iznos kotizacije na račun broj: HR5223400091110691294 kod PBZ d.d. uz oznaku plaćanja „Za edukaciju“ i poziv na broj predračuna.

Detaljne informacije možete pronaći u sljedećim dokumentima:

 

Veselimo se našem zajedničkom radu!

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se