06

Obrazovni programi

Voditelj projekata u tijelima državne i javne uprave

voditelj-uprava

Polaznici će naučiti primijeniti zakonodavni okvir i Zajednička nacionalna pravila pri pripremi poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Što je cilj programa?

Cilj programa je ojačati kapacitete tijela državne i javne uprave za povlačenje sredstava iz fondova EU kroz pripremu projekata, poziva za dostavu projektnih prijedloga, dodjelu sredstava i praćenje provedbe projekata. Ovaj će program doprinijeti povećanju zapošljivosti polaznika te iznjedriti stručan kadar za pripremu i provedbu projekata u tijelima državne i javne uprave koji će omogućiti stvaranje preduvjeta za poboljšanje korištenja fondova EU u RH.

Koliko traje program?

160 sati (130 predavanja, individualnih i skupnih konzultacija te 30 sati vježbi)

Kako se izvodi program?

Program se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, a uključuje 130 sati predavanja na kojima se svladava zakonodavni okvir za djelovanje sustava EU fondova u RH s prikazom tijela unutar sustava upravljanja i kontrole sukladno tematskim ciljevima i investicijskim prioritetima, njihovim odgovornostima i zadaćama prema nadležnosti. U 30 sati vježbi detaljno će se objasniti ciklus pripreme projekata i poziva na dostavu projektnih prijedloga, sadržaj i faze postupka dodjele bespovratnih sredstava te postupak praćenja provedbe projekata, izvještavanje i revizijski trag. Posebna pažnja poklanja se praktičnom radu s konkretnom natječajnom dokumentacijom, situacijskim testovima u kojima se simuliraju stvarne situacije.

Što će naučiti polaznici?

Polaznici će naučiti primijeniti zakonodavni okvir i Zajednička nacionalan pravila pri pripremi poziva za dostavu projektnih prijedloga, analizirati projektni prijedlog, odrediti projekte koji su prihvatljivi, primijeniti metodologiju Zajedničkih nacionalnih pravila pri praćenju provedbe odobrenih projekata, kao i pripremiti izvještaje za Europsku komisiju na temelju provedenih projekata.

Kome je program namijenjen?

  • Tijelima državne i javne uprave
  • Konzultantima
  • Korisnicima sredstava iz EU fondova koji žele vidjeti „drugu stranu“
  • Drugim zainteresiranim polaznicima.

Kolika je cijena programa?

Cijena programa je 1.990,84 € (15.000 HRK) plativo u 12 rata bez kamata na poslovni račun Učilišta EU PROJEKTI.

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se