03

Obrazovni programi

Specijalistički program izobrazbe u području javne nabave

spec program

Što je cilj edukacije iz javne nabave?

Edukacija iz javne nabave koje provodi Učilište EU PROJEKTI kroz svoj Specijalistički program izobrazbe u području javne nabave ima za cilj pripremiti polaznike za dobivanje certifikata u području javne nabave. Učilište EU PROJEKTI je nositelj ovlaštenja za izvođenje edukacija kada je javna nabava u pitanju i to po rješenju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske.

Specijalistički program izobrazbe u području javne nabave sastoji se od dva dijela:

1. Program izobrazbe u području javne nabave (provodi se pri Učilištu EU PROJEKTI)
2. Pisani ispit (provodi se pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske)

Od čega se sastoji edukacija iz javne nabave?

Edukacija iz javne nabave se sastoji od:

Teoretskog dijela;
Praktičnog dijela.

Uključuje 30 sati predavanja i 20 sati vježbi na kojima se svladava zakonodavni i institucionalni okvir sustava javne nabave u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji, planiranje u sustavu javne nabave, odabir te provedba postupka javne nabave.

U 50 sati predavanja i vježbi uključen je niz individualnih i skupnih konzultacija koje omogućuju individualni rad s korisnicima na specifičnim praktičnim pitanjima uz vodstvo vrhunskih trenera u području javne nabave.

Detaljan program edukacije možete preuzeti OVDJE.

Kome je namijenjen edukacija iz javne nabave?

Edukacija iz javne nabave namijenjena je:

• Javnim i sektorskim naručiteljima koji su obveznici javne nabave, te su obvezni u postupcima javne nabave angažirati stručnu osobu – specijalistu za javnu nabavu sa certifikatom;
• Svima koji pripremaju i provode projekte financirana iz EU fondova;
• Ovlaštenim državnim i internim revizorima;
• Rukovoditeljima koji su odgovorni za sustav javne nabave;
• Gospodarskim subjektima koji sudjeluju u postupcima javne nabave;
• Svim zainteresiranim fizičkim osobama i konzultantima koji smatraju da bi sudjelovanje u Programu izobrazbe pomoglo u daljnjoj karijeri.

Kolika je cijena edukacije iz javne nabave?

Cijena edukacije iznosi 464,53 € (3.500,00 kn) po osobi plativo temeljem predračuna izdanog od strane Učilišta EU PROJEKTI.

U cijenu su uključeni:
•  održavanje edukacije i predavanja
•  ručak u restoranu na svaki dan održavanja izobrazbe
•  materijali u pisanoj i elektronskoj formi (prezentacije svih dana, Zakon o javnoj nabavi i pravilnici)
•  materijali za praktične vježbe (vježbe i primjeri ispita)
•  simulacija ispita i savjeti za uspješno polaganje istog
•  stručno individualno savjetovanje tijekom Programa.

Učilište EU PROJEKTI nije u sustavu PDV-a.

Zašto odabrati nas za svoju edukaciju iz javne nabave?

• Učilište EU PROJEKTI prvo je hrvatsko učilište specijalizirano za edukaciju o fondovima EU i projektnom menadžmentu.
Vlasnik UEP-a je AVELANT d.o.o. za poslovno i strateško savjetovanje,  iza kojeg stoji gđa. Ariana Vela jedna od najpoznatijih hrvatskih konzultantica za fondove EU, s portfoliom projekata većim od 5 milijarde eura i s više od 11.000 educiranih polaznika edukacija iz svih sektora.
Pripremili smo i proveli postupke javne nabave sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi (NN 120/2016) i sukladno Posebnim pravilima koja se primjenjuju na neobveznike javne nabave u vrijednosti većoj od 3,5 milijardi kuna.
• Posebnu pažnju posvećujemo EU financiranim nabavama i izbjegavanju nepravilnosti te financijskih korekcija.

Učit ćete od najboljih predavača/ica u području javne nabave:


gđa. Ariana Vela

Ariana Vela je jedna od vodećih hrvatskih konzultantica za EU fondove, strateško planiranje, pripremu i provedbu projekata. Kroz više od 18 godina iskustva uspješno je provela preko 500 projekata s vrijednošću portfelja od 5 milijardi eura te mentorirala izradu više od 250 projekata. Bila je jedna od ključnih stručnjakinja Hrvatskih cesta u pripremi najvećeg hrvatskog projekta financiranog iz fondova EU – Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom te je imenovana voditeljicom EU financiranja projekta.

gđa. Katarina Depope Radman
Katarina Depope Radman se vodi u registru trenera javne nabave pri Ministarstvu gospodarstva, te posjeduje važeći certifikat iz područja javne nabave. Trenutno je direktorica u vlastitoj konzultantskoj tvrtki koja pruža usluge savjetovanja u području javne nabave i koncesija. Ima više od 10 godina praktičnog iskustva u pripremi i provedbi raznovrsnih postupaka javne nabave. Redoviti je predavač na programima usavršavanja iz područja javne nabave.

gosp. Anđelko Rukelj, dipl.iur.
Anđelko Rukelj, dipl. iur., ovlašteni trener u sustavu javne nabave, stručnjak za javnu nabavu, zamjenik je predsjednika Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM). Kao trener u sustavu javne nabave održao je brojna predavanja na temu javne nabave, na kojima je tumačio rješenja i praksu Državne komisije te je napisao nekoliko stručnih radova na temu pravne zaštite u sustavu javne nabave. Idejni je začetnik udruge specijalista javne nabave.

gosp. Nikša Antica
Nikša Antica posjeduje 14-ogodišnje iskustvo u radu s projektima i investicijama, koje je stekao radeći u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak i u Privrednoj banci Zagreb. Karijeru je nastavio unutar stručnih službi Grada Karlovca, a od 2017. godine je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Specijalizirao je područje pravnog okvira Europske unije s naglaskom na temi državnih potpora o kojima redovito poučava na Učilištu EU PROJEKTI te priprema stručne članke i publikacije na navedenu temu.

gđa. Irena Slunjski
Irena Slunjski je konzultantica s više od 17 godina iskustva u pripremi i provedbi projekata te više od 300 provedenih projekata u karijeri. Jedna od prvih konzultantica za ove oblike financiranja u državi i šire. Mentorirala je pripremu više od 400 projektnih prijedloga, uključujući i postupke nabave.


Pridružite nam se od 15. do 19. svibnja 2023. godine u Zagrebu!

Za dodatne informacije obratite nam se na

+385 1 553 4878 te na info@uep.hr.


Veselimo se našem zajedničkom radu!

RIJEČI NAŠIH

POLAZNIKA
Arijana Žužul

Pohađala sam nekoliko seminara vezanih uz EU fondove. Nakon ovog nisu vrijedni spomena.

Sila d.o.o.

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se