07

Obrazovni programi

Projektni menadžment

slider-image

POSTANITE PROJEKTNI MENADŽER

Steknite znanja, vještine i alate potrebne za uspješno upravljanje projektima.

Za dodatne informacije obratite nam se na 

+385 1 553 4878 te na info@uep.hr

 

 

VODITELJ/ICA PRIPREME I PROVEDBE EU PROJEKATA

Nastava se odvija ONLINE!

ŠTO PROGRAM OBRAZOVANJA OBUHVAĆA?

Obrazovni program Projektni menadžment obuhvaća temeljna znanja iz područja upravljanja projektima. Program se sastoji od 30 školskih sati nastave.

VODITELJ/ICA PRIPREME I PROVEDBE EU PROJEKATA

ŠTO ĆETE NAUČITI?

Svrha obrazovnog programa iz područja projektnog menadžmenta jest omogućiti polaznicima stjecanje znanja, vještina i alata potrebnih za uspješno upravljanje projektima.

Ovaj program ima za cilj pomoći polaznicima u razumijevanju osnova projektnog menadžmenta ali i stjecanje praktičnog iskustva u primjeni projektnog menadžmenta na primjerima iz prakse.

Obrazovni program također ima za cilj omogućiti polaznicima da razviju svoje vještine u procesima planiranja, izradi projektnog budžeta te pronalaska odgovarajućeg izvora financiranja, upoznavanja s IT potporom potrebnom za planiranje, provedbu i kontrolu projekata.

Program omogućuje i razvoj tzv. “mekih” vještina potrebnih za uspješno vođenje projektnih timova te upoznavanje polaznika sa suvremenim metodologijama za agilno upravljanje projektima.

Konačno, obrazovni program iz projektnog menadžmenta ima za cilj poboljšati sposobnost projekt menadžera za uspješno vođenje projekata i postizanje ciljeva projekta unutar ograničenja vremena, budžeta i kvalitete.

Svi polaznici Programa po završetku dobivaju UEP potvrdu o pohađanju edukacije ali i IPMA CPD Record & Proof of Participation potvrde uz digitalne bedževe. Te potvrde i digitalni bedževi će polaznicima poslužiti kao dokaz o završetku međunarodno registriranog programa u skladu s International Project Management Association (IPMA REG) sustavom. IPMA REG je dokaz međunarodne kvalitete i relevantnosti registriranih programa u području projektnog menadžmenta. Završetkom Programa stječu se i CPD bodovi, kojima polaznici dokazuju kontinuiranih profesionalni razvoj te se njima mogu služiti i za potrebe IPMA recertifikacije i povećati svoju globalnu prepoznatljivost među stručnjacima u području projektnog menadžmenta.

Dodatnu vrijednost programa polaznici će imati i kroz opcijsku mogućnost pohađanja pripremnog seminara te izlaska na ispit za stjecanje međunarodno priznatog certifikata sukladno International Project Management Association (IPMA) sustavu).

KAKO IZGLEDA NAŠ NASTAVNI PLAN?

Obrazovni program sastoji se od 30 školskih sati, a nastavni plan i program podijeljen je u šest Modula (svaki s po 5 školskih sati):

 • UVOD U PROJEKTNI MENADŽMENT
 • PLANIRANJE I PRAĆENJE PROJEKATA
 • BUDŽETIRANJE I FINANCIRANJE PROJEKATA
 • IT POTPORA PROJEKTNOM MENADŽMENTU
 • VOĐENJE PROJEKTNIH TIMOVA
 • AGILNI PROJEKTNI MENADŽMENT

Opcijski (dodatnih 5 školskih sati):

 • PRIPREMNI SEMINAR ZA IPMA MEĐUNARODNU CERTIFIKACIJU IZ PODRUČJA PROJEKTNOG MENADŽMENTA

KAKO I KADA ĆE SE ODRŽAVATI NASTAVA?

Nastava će se odvijati ONLINE putem ZOOM platforme! Nastava počinje:

 • 17. lipnja 2024. godine te se odvija ponedjeljkom, utorkom i srijedom od 17:00 do 20:45 sati.

ZAŠTO ODABRATI UČILIŠTE EU PROJEKTI?

 •  6,3 milijardi eura projektnog portfelja
 • više od 500+ pripremljenih i provedenih projekata
 • više od 11.000+ polaznika edukacija

Učilište EU PROJEKTI prvo je hrvatsko učilište specijalizirano za edukaciju o fondovima EU i projektnom menadžmentu. Ono što nas izdvaja od drugih je sljedeće:

 • EU fondovi , priprema i provedba projekata (pripremili smo više od 500 projekata), izrada studija izvodljivosti, javna nabava naš su core business;
 • Prenosimo znanje iz prve ruke i stvarnih situacija te smo do sada educirali preko 11.700 polaznika;
 • Naše iskustvo proteže se na sve vrste projekata iz različitih sektora;
 • Specijalizirani smo za velike infrastrukturne projekte (Pelješki most) i rješavanje problema u njihovoj provedbi;
 • Spremni smo se prilagoditi i kreirati edukacije u skladu s vašim potrebama.

TKO SU VAŠI PREDAVAČI?

 • Ariana Vela, MBA, IPMA/A

Ariana Vela jedna je od najpriznatijih stručnjakinja za fondove EU-a i javnu nabavu u Hrvatskoj i regiji, s više od 20 godina iskustva. Sudjelovala je u pripremi i provedbi više od 500 projekata financiranih bespovratnim sredstvima EU (portfelj 6+ milijardi eura), od kojih je najveći projekt tzv. „Pelješki most“, odnosno „Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom“. Osmislila je i pokrenula prvi hrvatski portal o fondovima EU (eu-projekti.info) te napisala prvu knjigu o pripremi i provedbi projekata pod nazivom „Menadžment ESI fondova“. Vanjska je stručnjakinja najpoznatije konzultantske kompanije na svijetu – McKinsey and Company, kao i predavačica na brojnim visokim učilištima. Posjeduje MBA iz područja menadžmenta, certificirana je trenerica javne nabave, a trenutačno pohađa doktorski studij iz poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Na učilištu EU PROJEKTI obnaša funkciju Predsjednice Upravnog vijeća te funkciju predavačice. U poduzeću AVELANT d.o.o. kao CEO zadužena je za cjelokupno upravljanje društvom i portfeljem, jačanje kapaciteta cijelog konzultantskog tima, uvođenja inovacija u rad i poslovanje te vođenje velikih projekata (tzv. major projects).

 • Dr. sc. Zlatko Barilović

Dr. sc. Zlatko Barilović završio je specijalistički diplomski stručni studij Projektni menadžment na Veleučilištu Baltazar Zaprešić (VBZ). Nakon toga završava poslijediplomski specijalistički studij iz Marketinga na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Na istome fakultetu završio je i poslijediplomski doktorski studij Management. Izabran je u nastavno zvanje profesora visoke škole i znanstveno zvanje znanstvenog suradnika. Obavljao je funkciju voditelja specijalističkog diplomskog stručnog studija Projektni menadžment na VBZ. Trenutno je zaposlen na funkciji Direktora za razvoj obrazovnih programa u okviru Učilišta EU PROJEKTI. Član je  Hrvatske udruge za upravljanje projektima (IPMA Hrvatska), CROMAR – Hrvatske udruge za marketing, Udruge multitasking menadžera – poslovni klub. Posjeduje certifikat iz područja projektnog menadžmenta: Certified Project Manager / IPMA Level C. Objavio je 40-ak znanstvenih i stručnih radova te jednu samostalnu i šest uredničkih knjiga. Sudjelovao je u pripremi i provedbi dvadesetak razvojnih projekata. Kao pozvani predavač sudjeluje u izvedbi predavanja i radionica iz područja projektnog menadžmenta za različite organizacije.

 • Prof. dr. sc. Mladen Vukomanović

Prof. dr. sc. Mladen Vukomanović sudjeluje na projektima, programima i portfeljima u realnom i javnom sektoru u zemlji i inozemstvu.  Njegovo aktivno sudjelovanje na nekoliko znanstveno-istraživačkih projekata rezultiralo je objavom više od 100 radova i 4 knjige. Aktivno je prisutan na međunarodnim znanstvenim skupovima, gdje je održao više pozvanih predavanja. Znanstveni je savjetnik u trajnom zvanju u području Tehničkih znanosti te je izabran u interdisciplinarno područje znanosti Projektni menadžment. Certificiran je prema međunarodnom standardu za upravljanje projektima (IPMA) za upravljanje projektima (IPMA Level A – Project Director) te konzalting i trening (IPMA Level A – Executive  Consultant, Coach and Trainer). Obnaša funkciju potpredsjednika globalnog udruženja za upravljanje projektima – International Project Management Association (IPMA). Predsjednik je IPMA Hrvatske i vodi hrvatsko tijela za digitalnu transformaciju graditeljstva – buildingSMART Croatia.

 • Marko Šimac, dipl. ing. građ.

Marko Šimac diplomirao je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlen je u Hrvatskim cestama gdje je šef Odjela za gospodarenje cestovnom infrastrukturom u Sektoru razvoja i IT podrške. Kroz karijeru konzultanta stekao je iskustvo u radu na nekim od najznačajnijih projekata iz različitih industrija poput graditeljstva, energetike, prometne infrastrukture, itd. Posebno područje interesa mu je digitalna transformacija građevinarstva. Certificirani je voditelj projekata po IPMA standardu te PMP po PMI standardu. PM2 Alliance certificirani je trener. Dopredsjednik je hrvatskog ogranka Project Management Institutea. U nastavnom je zvanju višeg predavača te nositelj kolegija iz područja projektnog menadžmenta na nekoliko visokih učilišta. Uspješno priprema kandidate za certifikacije po PMI i IPMA standardima. Sudjelovao je na mnogim domaćim i međunarodnim konferencijama te je autor ili koautor većeg broja stručnih i znanstvenih radova iz područja projektnog menadžmenta i član mnogih strukovnih udruga u čijem radu aktivno sudjeluje. Obrazovanje je nastavio na studiju „MBA in construction“ Sveučilišta u Zagrebu.

 • Romeo Jerčić, MBA

Romeo Jerčić diplomirao je Elektroniku na Fakultetu Elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Završio je pedagošku grupu predmeta na Filozofskom fakultetu u Splitu te EMBA na CBA poslovnoj školi u Zagrebu. Certificirani je AoEC Executive Coach. Pohađao je seminare i treninge na priznatim europskim školama kao što su IEDC Bled te MCA u Briselu. Završio je certifikaciju za program „Accountability“ američke tvrtke „Partners in Leadership“. Radio je u raznim branšama i okruženjima te ima veliko iskustvo u internacionalnim organizacijama, gdje je stekao veliko iskustvo rada u multikulturalnom okruženju. Radio je u organizacijama UNHCR-a, Američkog IRC-a te NCH iz Dallasa. Vodio  je prodaju u austrijskom VIPnet-u te švedskom TELE2. Također ima iskustva rada u FMCG-u te osiguravateljskom svijetu gdje je vodio internu prodaju. Trenutno je na poziciji Direktora Develor Hrvatska, koji kao dio grupe Develor International pomaže organizacijama diljem Europe u postizanju poslovne izvrsnosti. Posjeduje veliko iskustvo u prodaji, vođenju i motivaciji različitih timova, kao i edukaciji istih. Prenosi praktična  iskustva koja su u funkciji što boljeg zadovoljenja klijentovih potreba.

 • Josipa Borić Novosel, bacc. oec.

S više od dva desetljeća iskustva rada u vodećem telekomu, Josipa je oblikovala, vodila i upravljala IT timovima. Po završetku studija intenzivno je pohađala brojne edukacije iz područja komunikacija (verbalna, neverbalna, NLP, psihoterapija) i coachinga, stavljajući naglasak na wellbeing. Svojom ulogom Scrum Mastera, posljednjih godina je osigurala agilnost više desetaka timova, stavljajući u fokus tim kao entitet te njegov rast i razvoj. Nositeljica je certifikata Professional agile leadership kao i  nositeljica certifikata profesionalne scrum masterice. Jedna je od suorganizatora Scrum Master zajednice, koja okuplja Scrum Mastere i Agile Coacheve iz različitih industrija zainteresiranih za primjenu agilnog okvira u svojim organizacijama.

 • Nino Magić, mag. oec.

Nino Magić magistar je poslovne informatike. Nakon dugogodišnjeg rada prvenstveno kao softver inženjera (dizajner rješenja, voditelj timova i poslovni analitičar), u privatnom i bankarskom sustavu, posljednje desetljeće preuzima razne uloge vezane uz agilni način rada: Scrum Master, Product Owner, Agile Coach te specijalist za agilnu transformaciju. Certificirani je Scrum Professional (CSP-SM),  Scrum Product Owner (CSPO) te LeSS (Large Scrum Scale) praktičar. Završio je dodatna školovanja za profesionalnog coacha, vođenje timova, menadžment te skaliranja agilnih okvira. Ima bogato iskustvo rada sa Scrumom, Kanbanom, Leanom, Less-om, Scrum@Scale-om i Spotify modelom. Trenutno je fokusiran na podučavanje, mentoriranje i coaching pojedinaca, timova i organizacija.

 • Marina Dražić, MBA

Marina Dražić stručnjak je na područjima produktnog i projektnog menadžmenta te istraživanja. Vlasnik je tvrtke Prototip05 d.o.o. gdje kao konzultant surađuje s tvrtkama raznih profila te im pomaže u postizanju učinkovitosti kod rješavanja složenih projekata i izazova razvoja proizvoda, s fokusom na razumijevanje potreba kupaca. Ima više od 20 godina iskustva rada na projektima razvoja proizvoda i optimizacije poslovnih procesa, a zadnjih 6 godina na rukovoditeljskim pozicijama portfolio menadžmenta. Trenutno je član radne skupine za izradu Standarda zanimanja i kvalifikacija Produktni menadžer. Kao stručnjak sudjeluje na brojnim javnim događanjima i nastupima. Portfolio je menadžer udruge CRO Total experience (u postupku osnivanja) te član udruga: Global Innovation Institute, CROAI Product i PMI. U udruzi PMI Croatia dugi niz godina obnašala je uloge u Izvršnom odboru. Bila je direktorica konferencije PMI forum. Diplomirala je na PBF-u Sveučilište u Zagrebu te je završila specijalistički diplomski studij MBA e-leadership. Stručni certifikati: Project Management Professional (PMP), Design Thinking, Scrum Master, Agile Certified Product Manager and Product Owner.

JAKI RAZLOZI ZA UPIS PROGRAMA

 • Dosad smo na UEP-u pripremili više od 500 projektnih prijedloga
 • Educirali smo više od 11.700 polaznika
 • Obrazuju Vas predavači s dugogodišnjim praktičnim iskustvom u području projektnog menadžmenta

POŽURITE I POSTANITE PROJEKTNI MANAGER!

Cijena obrazovnog programa iznosi 1.000,00 €.

Cijena opcijskog pripremnog seminara za IPMA certifikaciju iznosi 200,00 €.

Za dodatne informacije obratite nam se na +385 1 553 4878 te na info@uep.hr

Veselimo se našem zajedničkom radu!

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se