slider-image

ARIANA VELA NA KONFERENCIJI POVODOM 5 GODINA HRVATSKE U EUROPSKOJ UNIJI

Ariana Vela, jedna od vodećih hrvatskih konzultantica za EU fondove te osnivačica Učilišta EU PROJEKTI, sudjelovala je 2. srpnja 2018. godine na konferenciji pod nazivom “Pet godina članstva Hrvatske u EU” u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Ariana Vela, jedna od vodećih hrvatskih konzultantica za EU fondove te osnivačica Učilišta EU PROJEKTI, sudjelovala je 2. srpnja 2018. godine na konferenciji pod nazivom “Pet godina članstva Hrvatske u EU” u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. Pozdravne riječi sudionicima na konferenciji uputili su predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

U sklopu Konferencije održane su panel rasprave na kojima se govorilo o jedinstvenom tržištu unutra EU te je dan osvrt na proteklih pet godina. Na panel raspravi pod nazivom “Pet godina u EU – jesmo li na dobrom putu” sudjelovala je državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević, državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić, državna tajnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman, predstavnica Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Manica Hauptman, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Tomislav Radoš, direktor Tehnix d.o.o. Đuro Horvat te članica Zajednice poslovnih savjetnika HGK Ariana Vela.

Ariana Vela ponovno je naglasila stručnost kao imperativ za sve dionike u procesu iskorištavanja EU sredstava u Hrvatskoj, poručujući da se svi moramo zapitati jesmo li kompetentni za izazove koji su nam povjereni. Bez stručnosti, Hrvatska se ne može nadati primjerenom završetku tekuće financijske perspektive koja traje do 2020. godine, niti napretku u programiranju sljedećeg proračunskog razdoblja koje će trajati od 2021. do 2027. godine.

Izvor: Ministarstvo rada i mirovinskog sustava

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više Informacija

Slažem se